Президентът Радев каза какво ще направи служебният кабинет! Ще се смаете!

България отблизо
След изчерпване на възможностите за съставяне на редовно правителство, с указ от днес назначавам служебно правителство. То ще управлява България до съставяне на ново редовно правителство, което се надявам да бъде съставено след излъчване на 46-ти я парламент.
Това каза президентът Румен Радев при представяне на служебния кабинет.
Животът на 45-я парламент бе кратък но не напразен. Нашето общество излезе от авторитаризма и корупцията. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духа на парламентаризма. Този парламент не сбъдна желанието на хората за съставяне на правителство.

 

Това е  урок за всички партии. В служебния кабинет влизат хора от левицата и десницата, свободни предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди. Той доказва, че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България. Бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността.

 

Имаме тежко наследство и засилена съпротива от силите на статуквото. Пред този кабинет стоят тежки задачи – трябва да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие истинската картина за състоянието на държавата и да даде увереност, че държавата може да се управлява почтено и отговорно.

 

Управляващите оставиха без финансова подкрепа пенсионерите и медиците в най-трудния за страната момент. Ще докажем, че грижата за хората е най-важния приоритет. Вие, обърна се той към новите министри, ще трябва да въведете ред в хаоса с ваксинациите и да  вземете тежкото решение за плана за възстановяване. Предишното правителство отказа да го внесе в европейските институции.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *