Президентът Радев прави Партия на Спасението?! А, дано!

България отблизо

В разгара на политическата криза в България президентът Румен Радев е започнал сондажи за създаването на нова партия, пише Епицентър.бг.

Макар че за това отдавна се говори и сред екипа му не е имало единно мнение по въпроса, надделяла е тезата, че вече е дошъл моментът за президентска партия у нас.

Мотивите за идеята – всички системни партии са се провалили и регистрират драматичен спад на своите поддръжници, т.нар. „партии на протеста“ не успяват да увлекат масово избиратели, а ИТН на Слави Трифонов е проиграла шансовете да се превърне в истинска политическа сила на промяната.

Освен това от април насам социолозите непрекъснато внушават, че хората са отвратени от „яловата либерална демокрация“ и вече мечтаят за силна ръка, а пък Румен Радев в момента има най-високо одобрение в обществото.

 

За лице на президентската формация е обсъждан настоящият служебен министър на икономиката Кирил Петков, съобщили пред Епицентър.бг хора, натоварени с реализация на идеята.

Харвардският възпитаник се радва на обществена подкрепа и не случайно преди ден обяви, че ще остане в политиката, дори и след оставката на служебното правителство.

„Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата как се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме.

Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има много по-голям потенциал“, заяви икономическият министър, без да уточнява като какъв ще остане „изцяло“ в политиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *