Президентът Радев с умен ход. Обясни остава ли служебното правителство

България отблизо

За тези хора няма студ, няма жега, има моменти, в които трябва да си свършат работата. Това заяви президентът Румен Радев, сочейки работници на полето в село Професор Иширково.

„Така е и за българските политици, трябва да си свършат работата, да намерят консенсус, за да се пресекат кражбите, да се прекрати порочният управленски модел. Сега, днес е българската политическа жътва, очаквам българските политици да бъдат на висотата за българските граждани.

Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което вчера те предприеха, е отваряне към диалог, намиране на консенсус“, посочи Радев.

По повод служебното правителство и идеята то да стане редовно Радев заяви, че това зависи от депутатите и от желанието на самите министри.

Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли от 9 часа. „Възможно най-бързо, за да започне този диалог с една ясна политическа перспектива.

Трябва да се сформират парламентарните групи, да се извършат консултации и след това да връча първия мандат“, обясни президентът.

Той коментира и уволнението на проф. Асен Балтов от „Пирогов“. „Мога да кажа, че аз съм делегирал пълно право на министрите да определят своята политика, но те трябва да го правят с доказателства. Това е едно от големите очаквания на всички българи. Да се намери модел на българското здравеопазване. Очевидно настоящият модел не работи“, заяви Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *