Саня Армутлиева се отказа от поста министър на културата

България отблизо

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията на „Има такъв народ“ за министър на културата. Това обяви самата тя в личния си профил във Facebook.

Това стана след атаката на хиляди хора, които критикуваха личния и професионалния й морал.

Николай Василев и и Саня Армутлиева нанасят силни репутационни щети. Хубаво е да се запасиш с доста бомби когато обстрелваш окопите на мафията, но две от тях могат да избухнат в ръцете на Слави Трифонов преди да ги е хвърлил”, коментират във фейсбук под профилите на доц. Андрей Чорбанов и Радостин Василев техни поддръжници.

„Не знам какви ги умувате, но разигравате циркове! Не сме ви длъжни да ви гледаме цирковете и схемите. С нищо не се различавате от другите!”, роптаят избиратели.

Самата Саня се прочу с това, че сключва договори с победители от музикални формати и после ги заробва. Един от тях даже я осъди, за да се отърве от желязната й хватка.

В мрежата тръгна и петиция за освобождаването й.

Тя е адресирана до Трифонов и Тошко Йорданов. С нея се настоява да бъде избран друг човек за министър на културата, защото „Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България“. Засега петицията е подкрепена от над 600 души.

Срещу кандидатурата на Армутлиева имаше вълна от възмущение в социалните мрежи. Инициатори на петицията са Десислава Миланова (актриса), Християн Георгиев (музикант) и Диляна Величкова (общественик).

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *