Президентът сваля доверието си от кабинета? Вижте какво предрича политологът Слави Василев

България отблизо
Нов анализ за поведението на държавния глава Румен Радев направи  в национален ефир политологът Слави Василев. Той предупреди, че “ако промяната продължава по този начин”, президентът ще свали доверието си. Успя да каже и още нещо – политическият проект на Стефан Янев “Български възход” има реален шанс.

Известно напрежение се породи между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” на фона на споровете за предоставянето на военна помощ за Украйна. Стигна се до размяна на остри реплики. На фона на това тази седмица факт стана политическия проект на бившия служебен премиер Стефан Янев, който бе министър-председател в двете назначени от Румен Радев правителства миналата година.

 

„Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира. А Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам. Смята, че може да обедини българите около своето име. Докато не се появи друг политически субект, той има шансове. Българското политическо пространство търси нов герой“, посочи Слави Василев пред NOVA News и уточни, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото коалицията е под напрежение.

 

„Патриотичният сегмент е затрупан от желаещите да го завладеят. Янев освен да е служебния премиер, който е станал такъв благодарение на Радев, не виждам какво друго предимство има“, коментира политологът и допълни, че политическият вакуум е издигнал „Продължаваме Промяната“, но президентът им е дал тласък.

Сега обаче погледът на Радев е насочен към Янев и е възможно генералът да измести „Промяната“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *