ПРЕЗИДЕНТЪТ удари нов ШАМАР на Брюксел: Спрете АГРЕСИВНОТО поведение! Иначе България ще…

България отблизо

Само преди няколко дни, в сръбското списание CorD, бе публикувано голямо интервю с българският държавен глава Румен Радев.

В него нашият президент отново удари звучен шамар на брюкселските глобалисти като призова „да се избягва острата конфронтация с Русия“, защото тя не носи нищо добро за страните.

Нещо повече. Той бе категоричен, че трябва да има „радикална промяна в ЕС, която да гарантира нормалното и бързо развитие на държавите в Европа“.

На всичко отгоре, президентът нарече Русия „традиционен партньор на България“. И подчерта, че ние трябва да защитаваме интересите си на огромния руски пазар така, както го правят другите страни.

В тази връзка, Румен Радев изтъкна, цитиран от dnes.dir.bg, че „осигуряване преноса на природен газ по тръбопровода „Южен поток“ с нищо не се различава от плановете на Германия да реализира „Северен поток 2“.

Въпреки напрежението между Брюксел и Москва, както и продължаващата санкционна политика на ЕС, Русия се утвърди като традиционен партньор на Европа в такива стратегически сектори като енергетика, икономика, туризъм и борбата с тероризма, разкрива българският президент.

„Водещите държави в ЕС защитават своите икономически интереси в Русия и не виждам защо това да не бъде валидно и за България“, продължава атаката Румен Радев.

По отношение на проекта „Български поток“, държавният глава отново подчерта, че той остава най- прекият, евтин и сигурен маршрут. Не виждам защо, добави президентът, доставките на руски газ да не бъдат осъществени по най-прекия и евтин път.

Що се отнася до това дали проектът ще бъде приемлив от политическа гледна точка за Брюксел, президентът акцентира, че“ Български поток“ ще осъществява преки и евтини доставки на газ до България, Сърбия, Унгария, Австрия, Италия и други държави от ЕС. И Брюксел не може да пренебрегне техните интереси.

Накрая Румен Радев отново призова, да стане общ принцип, избягването на агресивния тон в отношенията с Русия. И да се акцентира на прагматичния и приятелски диалог с най-голямата държава в Европа и света. Защото това е в интерес повече на ЕС, отколкото на Русия.

Общо взето българският държавен глава открои три главни теми в своето изказване. Приятелските отношения с Русия. Необходимостта от радикална промяна в ЕС. И интересът на нашата държава да стане енергиен център за Балканите и Европа.

Акцентът върху тези три теми разкрива твърдата решимост на президента да се възстановят и засилят приятелските отношения с велика, славянска и православна Русия. Защото само това отговаря в най-пълна степен на коренните национални интереси на България. И защото такова е желанието на българския народ.

За последните тридесетина години, всички видяхме, че разрушаването на икономическите и политически връзки с нашата славянска посестрима,  доведе до бързото и пълно рухване на икономиката. Доведе до огромна демографска криза, която вече поставя на карта самото съществуване на нашата 1300 годишна държава.

Другата тема за необходимостта от радикална промяна в ЕС, също е много важна за нас. По този начин Румен Радев индиректно заяви, че в рамките на  този ЕС, България не може да се развива. Не може да подобри качеството на живот на своите граждани. И в крайна сметка е обречена на унищожение.

А защо трябва да стоим в съюз, в който не само не можем да се развиваме, но и който ни обрича на унищожение? Трябва да се махаме веднага от ЕС.

И още едно важно нещо. Във връзка с проекта „Български поток“, нашият президент заяви право в очите на брюкселските глобалисти, че България няма да се съобразява с диктата на олигархичния ЕС, а само със своите национални интереси. Които диктуват да станем енергиен център на Балканите. А не да сме последната и най-бедна държава в Европа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ПРЕЗИДЕНТЪТ удари нов ШАМАР на Брюксел: Спрете АГРЕСИВНОТО поведение! Иначе България ще…

  1. Този НАТОвски шут, Румен Радев, ако имаше доблест и достойнство, щеше да ОТКАЖЕ да подпише позорната „Варшавска декларация, в която Русия е обявена за враг на България!“ Чехският президент ОТКАЗА! Не можеше ли и той да откаже? О, не! Той е сляпо оръдие на НАТО, САЩ и Брюксел! Не му вярвайте!

  2. Президентът Радев открито казва истината за състоянието в Европа, за интересите на България и на останалите страни в Европа, без да се притеснява от позициите на САЩ и налаганата от тях върху Брюксел антиевропейска политика.

  3. Поздравления Иво, надявам се всичко което пишеш да е така! Само с Русия, България ще запази сувуринитета си!

  4. Чухлев, опитвам се да осмисля герберската ти омраза към Президента, но ако използвам една широко известна фраза, „Политиката е изкуство на възможното!“, то ако можеш да мислиш, ще ти е ясно, че Чехия и Унгария не граничат с арабския свят и може да си го позволят, а ние граничим с имперска държава, с втората по големина армия в агресивния блок НАТО, която има неутолими апетити към нашата територия! При това, ние нямаме НИКАКВА армия! Хайде, опитай се да мислиш, ако имаш с какво!

    1. За съжаление много сънародници са слепи, глухи и невежи, и са съгласни да търпят Долни и низки същества като Борисов, Павлова, Цветанов и всичката измет. Вместо да застанат на страната на Президента, който с всички сили иска да изведе България от окаяното ѝ състояния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *