Преследването на Елена Йончева продължава: Сега пък Делян Добрев я осъдил за клевета!

България отблизо

Областният координатор на ГЕРБ – Хасково, и министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов Делян Добрев осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева.

Първо, всичко в държавата е подвластно на ГЕРБ, макар това да се отрича и то яростно. И второ, Делян Добрев  все още не е кой да е, а областен координатор на ГЕРБ. Това трябва да ви говори нещо. А Борисов няма да заблуди никого с хитрите си маньоври.

 

Решението е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.

Уронвали доброто му име. Айде де!

 

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв.

 

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева заради някаква уж клеветническа кампания срещу него в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 г. Припомняме, че тогава Елена Йончева разкри схема за източване на държавния бюджет, наречена „Кумгейт“. Съдът, обаче, определил тези доказателства като неверни и накърняващи личната чест, достойнство и добро име на Добрев в обществото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *