Румен Радев твърдо: Партиите да оставят големите претенции и да си извадят програмите, за да видят хората за какво гласуват!

България отблизо

Партиите следва незабавно да оставят претенциите си, защото хората искат да видят как ще се възстановява държавата, заяви пред медиите президентът Румен Радев и припомни, че изборите вече са на прага, съобщи БНТ.

Държавният глава каза още, че управляващите отказват да предприемат крещящо необходими действия за оздравяване на изборния процес, и затова всички заедно трябва да бдим за спазването на закона.

Румен Радев заяви, че въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.

Припомняме, въпреки че за датата на изборите започна да се говори като за някакъв основен проблем, консултациите си президентът Румен Радев не свика заради определяне дата на вота. Консултациите, дирижирани от президента наложиха други теми за разискване, включително до технологията на изборния процес – машинният вот, видеонаблюдението в секциите, гласуването на карантинираните български граждани и др.

За съжаление, консултациите бяха белязани и с редица изречени обвинения от политически лица на ГЕРБ срещу президента Румен Радев, като градусът на напрежението се повишаваше непрекъснато и завърши с обвинението, изречено от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че Румен Радев участвал във внушенията, с които се подкопава доверието изобщо в изборния процес.

Това, разбира се, не е вярно, но то постоянно се внушава на хората, с цел да се правят опити за дискредитиране на президента. И понеже този техен мерак не се получава, герберите беснеят все повече. И колкото повече изтърват нервите си, толкова повече разкриват истинските си лица. Лица на хора, които се интересуват само от себе си и от своята власт, която да им носи все повече печалби.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *