При 20 процента избирателна активност кого ще представляват депутатите ни в ЕС?

България отблизо

20,4% е избирателната активност в страната към 15 часа. Това каза социологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл”в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия.

Това е с близо 4% по-ниска активност от тази на изборите за Европейски парламент през 2014 г.

„Това означава, че ще трябва да гледаме с любопитство последните часове на изборния ден, когато едната хипотеза е, че е възможно връщащите се от почивка хора да гласуват и да има скок на активността, а другата хипотеза е, че така ще се движи до края на изборния ден. Каквото и да се случи, нещата отиват към прогнозите на „Галъп” по отношение на активността. Въпросът е дали до края на изборния ден ще има гласуване, както в секциите по Беломорието, така и за хората, които се връщат”, обясни той.

„Процентът на избирателната активност не е нещо неочаквано на фона на прогнозите, които различни социологически агенции даваха. Очакваше се интересът към тези избори да не е толкова голям“, добави той.

Според него една от причините за ниската активност е, че изборите съвпадат с поредица от почивни дни. „Другото възможно обяснение е, че кампанията погрозня в един момент. И , разбира се, не на последно място част от обяснението е, че няма големи и нови играчи. Те обикновено са тези, които предизвикват някакъв интерес към изборния процес. Този път е по-специфично”, подчерта той.

Напротив, г-н Симеонов!

Вие с вечните си въртележки и гадания, внушения и предсказания отвратихте хората.

Политиците също ги отвратиха с алчността си и пълните пердета, в които се превърнаха.

Народът рови в казаните за боклук, а другите се разхождат в палати и се возят в частни асансьори.

Но тези с палатите няма ли да почувстват поне малко угризение, че отиват в европарламента с 20 процента одобрение от българския народ? Че хората масово не ги искат?

Но какво ти тук угризение!

Те са оперирани от срам и морал!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *