Провалът се РАЗРАСТВА: Ето ЗАЩО няма да има БЪЛГАРСКИ ПОТОК! Вижте ТУК!

България отблизо

Подкрепяме България за осъществяване на плановете й, по изграждане на регионален газов хъб. Знаем, че това е важно за България.

Това заяви на пресконференция, представителят на Европейската комисия Ана-Кайса Итконен, цитирана от blitz.bg.

Премиерът Борисов пък заяви, цитиран от blitz.bg, две взаимно противоречащи си неща: Че Турски поток влизал в България. И че правителство щяло да води преговори с Газпром за закупуване на природен газ и осъществяване на транзит към други страни.

Преди това, президентът Румен Радев бе категоричен, че на страната ни е необходим пряк тръбопровод от Русия до България по дъното на Черно море.

Най-напред нека кажем, че така наречената Европейска комисия няма никакво право да се разпорежда в България. И няма право да ни дава „разрешения“ за каквото и да било. По простата причина, че ние не сме васал на Брюксел, а суверенна държава.

На българското правителство пък, никой, никога не е разрешавал да приема заповеди от ЕС и да ги изпълнява. Защото хората в България искат  държавни институции, които защитават българския интерес. Всъщност всичко е много просто. Ако правителството и премиерът се държат като нечии васали, то всеки ще ги приема за такива.

И точно това се случва. Защото какво означават думите „регионален газов хъб“? Откъде ще получава газ този хъб? Русия вече е сключила договорите с Турция и ще подава газ на Турски поток. И ако Турски поток влезе в България, това означава, че ще получаваме газ с двойна надценка – руска и турска. Това оскъпява двойно природния газ, който ще ползваме ние. И който евентуално ще транзитираме за трети страни. А ако получавахме газ пряко от Русия, както искаше президентът Радев, надценката щеше да бъде само една.

При това положение, руският природен газ ще бъде скъп както за нас, така и за другите страни, които евентуално ще го получават от нас. Кой ще иска в такъв случай, да взема газ от нас? Никой! И „газовият хъб“ пропада.

Но цените не са толкова важни, колкото допълнителната загуба на национален суверенитет. Този път в полза на Турция. Защото чрез Турски поток, Ердоган държи газовото кранче за България. И може да увеличава цените, когато си поиска. И да ни изнудва, когато си поиска.

А тези дни научихме още, че турски самолети ще пазят нашето небе. Защото нашите и брюкселските олигарси ни разориха. И сега нямаме пари за нищо.

Значи освен на Вашингтон и Брюксел, сега ставаме васали и на Анкара. Благодарение на „все по-видимите резултати“ от безгръбначната политика на Борисов и ГЕРБ.

А що се отнася до това, че Борисов щял да води преговори с Газпром за да купим газ, това е пълен нонсенс. Руснаците ще продават природен газ на Турция, защото имат тръбопровод  до  нейна територия. А до територията на България, РФ няма тръбопровод. По простата причина, че Борисов провали и Южен поток и Български поток. Какъв газ ще ни продава тогава Москва? И какви преговори ще водим да купуваме газ, когато той няма как да дойде до нас?

„Благодарение“ на Борисов, само след няколко месеца, ние няма да имаме откъде да купим природен газ, освен от Турция. Защото от 1 януари 2019 г. транзитът през Украйна спира. И ще работи само Турски поток.

Но защо в крайна сметка, нашите руски братя не уважиха молбата на президента Радев, да бъде построен Български поток като директна газова връзка между България и Русия?

Ами истината е много проста. Всички видяхме, че два дни преди да отиде в Москва, Борисов мина през Украйна. И гостува на Порошенко. Което разкри като на длан, че „Вождът“ на ГЕРБ изпълнява преди всичко, заповедите на Вашингтон. Иначе нямаше да прави тази абсолютно ненужна и нагла демонстрация.

Ха сега помислете си, ще допусне ли Владимир Путин, руски тръбопровод, с руски природен газ, да попадне, чрез Борисов, под пълния контрол на САЩ? Ами няма, разбира се. При днешната конфронтация с Вашингтон, това е абсурдно.

Затова Кремъл изгони най-позорно Борисов. И му се присмя.

Затова трябва и ние да покажем червен картон на Борисов. И да направим всичко възможно, за да изберем държавници като Румен Радев. Които защитават българския интерес.

Ако искаме да я има България. И да възстановим братските си отношения с Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Провалът се РАЗРАСТВА: Ето ЗАЩО няма да има БЪЛГАРСКИ ПОТОК! Вижте ТУК!

  1. Правилно ще е да поддържаме връзка с целия свят, а не само с Русия! По- лошо ще е за нас, дори пагубно, ако се противопоставяме и конфронтираме със съседите си или с държавите от ЕС и Турция!

    1. “ ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ“….ДОСТОЙНСТВО И МОРАЛ СА НАЙ ДЕФИЦИТНИТЕ КАЧЕСТВА В НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ …В ИЗЛИШЪК ИМ Е САМО …ЛАКОМИЯТА ! !!! НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН, ДА “ ПОВРЪЩАТ“ !

  2. АБЕ КАКВО ТОЛКОВА СМЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ТУРСКИЯ ПОТОК. ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО – БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПУСНЕ ЕДНА ТРЪБА ОТ ХЪБЧЕТО БАЛКАН ПО ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ ДО НАЧАЛНАТА ТОЧКА НА ТУРСКИ ПОТОК В РУСИЯ . ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОСТАВИМ ПУТИН И РУСИЯ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ И ЩАТ НЕ ЩАТ, ЩЕ НИ ПУСНАТ ГАЗ. АЗ СЪМ ГОТОВ ДА СТАНА ДИРЕКТОР НА НОВАТА КОМПАНИЯ – ЩЕ Я НАРЕЧЕМ НАПРИМЕР ТЪМНОСИН ПОТОК 2 !

  3. КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН, КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН – У-У-У-У-У ! НЕ СЕ БОЙТЕ ХОРА – КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ ЩЕ НАМЕРИ РЕШЕНИЕ , ЕТО ДНЕС УТРЕ, НАЙ – КЪСНО ДРУГИ ДЕН ОТ БЛОК АСПАРУХ ЛИ БЕШЕ В ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ ИЗРИГНЕ ГАЗ КОЛКОТО ИСКАШ И ТОГАВА АКО СИ НЯМАМЕ ХЪБ КВО ЩЕ ПРАВИМ БЕ ХОРА ? ЗА ТОВА ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ – ВИНАГИ Е ДОБРЕ ДА СИ ИМАМЕ ЕДНО ХЪБЧЕ ЗА ЗОР ЗАМАН !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *