„Промяната…“ поставиха нов ултиматум: Нямало да правят правителство без…

България отблизо

Продължаваме промяната е последователна в политиката си. Още в първия мандат направихме програма около, която се обединихме с нашите партньори. Ясна, конкретна, със срокове, които да реализират. В рамките на този мандат не се намериха 121 депутати, които да застанат зад тази политика. Днес се видя, че продължаваме да водим положителен диалог. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в ефира на bTV.

 

По думите му законът за КПКОНПИ и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията ще бъде тест за корупционната коалиция.

Този закон е вкаран в парламента. Заради трикове на опозицията не се гледа. Опозицията – ГЕРБ, ДПС, Има такъв народ и Възраждане в момента е мнозинство. С хватки в комисия и работни групи този закон не беше разгледан, каза още той.

Едно правителство е редно да се фокусира върху политики. Когато има национални каузи е редно да се обединим около тях. Ако няма, следващата възможност е да отидем на избори. Във всички месеци сме доказали, че сме диалогичен партньор. Това не означава, че трябва да бъдат поставяни ултиматуми и да се говори за състав на кабинет.

В момента не са водени разговори за персонален състав, не се обсъждат варианти за правителство без Кирил Петков и Асен Василев. Ние трябва да направим всичко възможно да има стабилно правителство и парламент, които да реализират реформите, които обществото очаква. Ако това се случи в този парламент ще е чудесно, ако не отиваме на избори, отбеляза Терзийски.

Депутатът коментира и темата със спрените доставки на газ от „Газпром“.

Имаме договор с тях, който е нарушен едностранно. България е изплатила ангажиментите си, ответната страна е спряла доставките. В тази ситуация коя трябва да е проактивната страна?

Вярвам, че и в момента се работи по деверсификацията на България. Когато ние сме коректен партньор, а ответната страна не е – няма да се молим. Ще се търсят решения, така че да се диверсифицират източниците на газ и да решим проблема, добави още депутатът от „Продължаваме промяната“.

Относно изгонването на руските дипломати, Терзийски коментира: Когато има данни, че чужд дипломат работи срещу интересите на България не мисля, че има партия, която да не е готова за защити националния интерес.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *