Протестиращите обявиха гражданско неподчинение! Блокират кръстовища, правят палатков лагер пред МС до оставката на правителството

България отблизо

Минути след 12:00 часа днес  протестиращи блокираха кръстовището на булевардите „България” и „Иван Е. Гешов” в столицата. Получи се и напрежение с блокираните шофьори, предаде Нова тв.

 

Това е първото обявено от организаторите гражданско неподчинение на демонстрантите днес, които искат оставката на премиера, както и предсрочни избори.

Имаше няколко опити на коли да преминат през протестиращите, за щастие без инциденти.

Блокирано беше и трамвайното и тролейбусното движение. Пропускаха се коли на спешна помощ. Скандира се „Мутри вън“, предаде бТВ.

Част от хората, които бяха блокирани в колите си, излязоха и критикуваха протестиращите и спирането на движението. Един от тях крещеше: „Махнете се!“.

Малко след това демонстрантите тръгнаха към „Фритьоф Нансен”, след което продължиха към Президентството и МС.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството и главния прокурор.

 

Междувременно граждани започнаха да се събират пред Министерския съвет за поредната антиправителствена демонстрация, предаде БНР. По-късно протестиращите там спряха движението по бул. „Цар Освободител“.

 

За 19 часа днес е предвиден общонационален митинг-протест с искане за оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Организаторите обявиха, че след протеста ще опънат палатки пред Министерския съвет, където планират да останат до подаването на оставка на правителството и главния прокурор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *