/СКАНДАЛНО ВИДЕО/: Протестиращи на Кулата: Жандармерията ни би с палки! МВР: Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите. Под охрана бой ли да разбираме?

България отблизо
Жандармерията използва сила срещу нас и ни смачка като цинкова кофа, това каза преди минути пред Фрогнюз Александър Стамболийски.

Той обясни, че жандармеристи са слезли от два микробуса и близо 10 коли. Бяха с щитове, каски и палки. Започнаха да бият кой когото сварят. На Кулата бяхме около 100 човека. Другите протестиращи не можаха да се присъединят към нас, защото бяха блокирани от полицията по всички подстъпи към мястото.

Първо опитаха насилствено да избутат хората и след това започнаха да ги налагат. Пуснали сме уведомление до общината за протеста, но когато дойдоха полицаите, ни казаха, че няма такова подадено. Явно се крият документи, обясни мъжът възмутен пред екипа ни.

В същото време автомобил без малко да удари протестиращите на жълтите павета в София, стана ясно от видео, качено на Фейсбук страницата на СДВР. Шофьорът е арестуван.

трана охраняват протестите. Това заяви главен комисар Христо Терзийски от национална полиция, предаде репортер на БГНЕС. МВР има сигнали за провокатори и е взело мерки.

Там, където протестите са съгласувани, са обезпечени с охрана, каза на свой ред министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той увери, че е създадена необходимата организация.От полицейски произвол се оплакват масово и хора във Фейсбук, но засега не е ясно наистина ли са тормозени, или се опитват да нагнетят напрежението.

Социалната мрежа е залята от хиляди видеа. В някои се вижда по-груба намеса на полицията, а в други униформените свалят каски пред народа.

Ето и видеото от Кулата:

Кулата

Публикувахте от Ivan Hambardjiiski в Неделя, 18 ноември 2018 г.

Tagged

2 thoughts on “/СКАНДАЛНО ВИДЕО/: Протестиращи на Кулата: Жандармерията ни би с палки! МВР: Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите. Под охрана бой ли да разбираме?

  1. Защо не разпространите видиото из цяла Европа да се види каква демокрация имаме и да видят в Брюксел та каква репресия са подложени обикновените хора!!!Да си истриат з*******е с доклада,с който Борисов толкова си гордее!Полицейска хунта!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *