Проучване разкрива драматичен спад на доверието в две институции! Ето кои са те!

България отблизо

В сложната политическа ситуация у нас парламентът все повече губи доверието на българите, докато действията на служебното правителство срещат все по-голяма подкрепа. 

Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от БТВ и „Маркет линкс“ в периода 13-22 август.

Така само за един изпълнен със скандали месец спадът на доверието в Народното събрание е цели 10% до 13%.

„Българските граждани недвусмислено заявяват, че не са удовлетворени от посоката на развитие на страната.

В предишни месеци фактор за подобни нагласи са били и вълните на COVID-19 епидемията, но понастоящем, четвъртата вълна е с много по-малка тежест при формирането на обществените настроения“, пишат авторите на изследването.

 

Действително, отрицателна оценка за развитието на страната дават цели 72% от анкетираните, а за последно подобни нива сме виждали по време на тежката COVID вълна през миналия ноември и в летните месеци на 2020 г., белязани от големите антиправителствени протести.

ИТН, „Демократична България“ и ИБГНИ – трите политически сили, които представят себе си като алтернатива на предходното статукво, губят доверие, като при партията на Слави Трифонов пропадането е най-рязко. На този фон ГЕРБ стоят стабилно, а ДПС и БСП даже прибавят подкрепа.

Проучването е проведено сред 1055 пълнолетни лица в страната по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *