Проф. Антоанета Христова: На която и дата да са изборите, ГЕРБ ще спечелят, защото хората не искат случайни партии във властта!

България отблизо

Изборът на 4 април за дата на парламентарните избори от президента Румен Радев е изненадващ, но компромисен вариант. Това каза политическият анализатор проф. Антоанета Христова в студиото на Нова тв.

„Обстоятелствата няма да се променят нито медицински, нито политически. Според мен той е осъзнал грешката си да обяви 28 март за дата на изборите и това е някакъв компромис“, каза още тя. „Президентът отново не даде аргументация за избора на тази дати – 4 април“, констатира анализаторът. Според проф. Христова много трудно ще се постигне коалиция. „Коалициите са формирования с частично вързани ръце. Те се постигат с висока степен на компромиси“, убедена е тя.

„Но сега на хората им се иска да има промени, но никой не може да формулира алтернативата. Това е феномен, който показва слабостта на опозицията, защото тя не е припозната от хората като възможност за нещо ново“, заключи проф. Антоанета Христова.
С две думи, народът не е доволен от управляващите, но от цялата палитра от партии в опозицията, не вижда нито една, която да е алтернатива на скъпите ни управленци.

Това не е вярно, госпожо професор, и вие сама го знаете.

Няма как един народ да гласува за палача си, освен ако масово не е обхванат от Стокхолмски синдром. А ние не сме.

Ако наистина иска да се отърве от тези, които го яздят близо 15 години, ще гласува за други. Ако не по убеждения, то поне заради промяната. За да се махне ГЕРБ най-после от политическия пейзаж и България най-после да излезе от последното място по всички показатели в ЕС. След което, ако не е доволен от новите, има право на втори шанс. Втори избори, след като прецени как работят новоизбраните.

Ако ГЕРБ спечелят сега, то ще е с манипулации и натиск.

И вие също манипулирате, г-жо Христова.

Смятате ли, че народът не го разбира?

Спомнете си какво казахте само преди седмица ТУК

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *