Валери Симеонов: Ако българите в чужбина искат да гласуват, да си хванат самолета и да дойдат в България! За мен, президентът играе с ГЕРБ за изборите!

България отблизо

„По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата по никакъв начин не гарантират изискванията за тайна на вота”.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Нова телевизия.

„Никой не може да гарантира тайната на вота при гласуване по пощата. Още повече, че в България няма никаква практика за това. А в чужбина никой няма да си направи пощите, български избирателни секции, защото към изборните секции има много изисквания. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората”, коментира още той.

„Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление – да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение”, категоричен бе Симеонов.

Най-вероятно при определената дата за парламентарните избори от президента – 4 април, те ще бъдат спечелени с доста сериозно мнозинство от ГЕРБ. Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов в студиото на Нова телевизия.

Симеонов има чувството, че президентът играе заедно с премиера и може би му се отблагодарява, че ГЕРБ го уважиха на консултациите. За мен играят комбина, защото на 4 април хората няма да са преодолели страха, няма да има достатъчно ваксини и възрастните хора няма да отидат до секциите, а ще отидат добре организирани. Най-добре организирани в тази работа са ГЕРБ и ДПС, коментира лидерът на НФСБ.

„Манипулации е имало и ще има на изборите, но трябва да бъдат ограничено до минимум. Избирателят е манипулиран още преди да влезе да гласува“, отбеляза Симеонов и увери, че НФСБ са готови за обединение с всички патриотични формации за изборите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *