Проф. Богов: Идва страшна Ковид вълна в началото на април! Ще се случи това, което стана през ноември!

България отблизо

Може би трябват много строги мерки, защото нашето общество е доказало и непрекъснато доказва, че не може да спазва мерки. Това заяви в предаването „120 минути“ по bTV проф. Борис Богов, директор на „Александровска“ болница.

„Свидетели сме на всичко, което се случва в Европа. Ние сме опоненти още в началото на кризата. Лекарите разделиха обществото“, каза той.

„Свидетели сме, че вълната следва. От Европа ще дойде у нас. Ако се спазват мерките, поне щетите щяха да са по-малко. В края на март и началото на април, ще се случи това, което стана през ноември“, прогнозира експертът.

„Добре, че не съм политик и не мога да прогнозирам нищо, но мисля, че процентът на заразените ще расте плавно. Предполагам, че ще достигнем в началото на април, нивата от ноември. Това, което виждам по улиците, кафенетата и ресторантите, сочи именно това. Никой не спазва мерките“, каза Богов.

„Следеейки цифрите, всеки четвъртък НОЩ променя и взема необходимите решения. На този етап мисля, че мерките са достатъчни, разчитайки на отговорността на всеки един. Това бе съобщено и на последния брифинг на НОЩ“, заяви той.

„Цифрите позволяват мерките да бъдат адекватни към този момент. Ако цифрите се покачат и през следващия четвъртък до 450-500, а вече имаме и места в страната такава ситуация, именно затова се наложиха локални мерки, то ще се действа в движение“, смята шефът на „Александровска“.

„Не бих искал да коментирам дали Борисов е избързал със спирането на ваксината на „Астра Зенека“. Тя е временно спряна с питане към ЕК и желание да се каже до каква степен е безопасна“, обясни той.

Шефът на „Александровска“ коментира и смъртта на 57-годишната Румяна, след ваксинация с „Астра Зенека“:

„Малка е вероятността приложената ваксина да е причина за смъртта на тази госпожа, защото ваксините могат да причинят шок, но не и 14 часа по-късно. Няма такъв механизъм, че да получи остра сърдечна слабост. Вероятността това да се случи е малка, да не кажа никаква“, заяви експертът.

По думите му е нормално именно заради цената, „Астра Зенека“ да е най-предпочитана в ЕС. Според него до дни тази имунизация отново ще е достъпна у нас.

Tagged

3 thoughts on “Проф. Богов: Идва страшна Ковид вълна в началото на април! Ще се случи това, което стана през ноември!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *