Проф. Боян Чуков подхвърли загадъчен въпрос и мрежата избухна! Ето какъв е отговорът на загадката!

България отблизо

Геополитическият анализатор проф. Боян Чуков зададе доста пиперлив въпрос чрез пост в личния си фейсбук профил. Питането му е свързано с едни от най-коментираните по света събития.

 

Проф. Чуков говори за оставката на британския премиер Борис Джонсън, а също така и за убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе.

 

„Не ви ли се струва странно съвпадението във времето на оставката на Борис Джонсън, убийството на Шиндзо Абе и закриването преди седем дни на газовия и петролен проект „Сахалин-2“, в който Shell имат дял 27,5% минус една акция и японските Mitsubishi-10% и Mitsui-12,5%…. Газпром притежава 50%“, попита проф. Чуков.

Постът му започна масово да се споделя из фейсбук пространството и събра куп коментари. Ето част от тях:

Отговорът на загадката на проф. Чуков е пределно ясен. Той не е и искал да ни затруднява много. Трябва просто да се има предвид, че Шел е огромна британско-холандска компания. Значи някой не е искал британците и японците да правят бизнес с Русия и то в такъв мощен газов и петролен проект „Сахалин-2“. Защото това ще даде възможност на Британия и Япония да стават все по-независими.

Трябва да имаме предвид и, че този някой има мощта да спре такава огромна фирма като Шел и не по-малко силните фирми Мицубиши и Мицуи.

Сами се сетете кой е този мощен някой, който не иска никой да прави бизнес с Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *