Проф. Витанов: Армия, която мисли за народа си, не се крие в жилищните блокове!

Свят


.

Проф. Витанов направи прогнози за войната, нейния ход и нейното развитие.
Караме точка по точка

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на чувства.
Някои много ги е яд, че не кълва на пропаганда. Сериозните анализатори не кълват на пропаганда. Смешно е – със сериозните американски анализатори говорим едно и също. Значи всички сме руски подлоги, а юрдечета мои. Но така е, пропагандата е като наркотик. Като ти замъгли мозъка и вече могат да те плацикат, както си искат.

Затуй пиша всеки ден – не се ловете на пропаганда. Гледайте нещата, както са си. А те не са черно-бели. Ще дойде ден, тази война ще свърши и ще видите, че съм бил прав. А сега – давайте се – пропаганда ще има за всички от сърце. За тоновете нискокачествена пропаганда може да тропнете и хорце.

2. Знаете моите очаквания за тази война – много кръв, много жертви от руска страна, дълга война, преговори за парлама, основни бойни действия – покрай Краматорск. Горе-долу това се и случва. Дългият фронт, който беше основен проблем на руснаците вече е скъсен. Атаката на краматорската бункерна система наближава. Мисля си, че тук ще видим тежките оръжия на руснаците и масивното използване на тежка артилерия. Защо мисля така – по долу.

3. Засега руснаците не използват тежките си конвенционални оръжия и оръжията за масово поразяване. Те нанасят много по-малко поражения, отколкото могат да нанесат. Тая работа може и да се промени покрай Краматорск. Това е пречупващото сражение.

Отбранителният район на украинската армия е твърде голям. Дори със 100 000 руска групировка не може да бъде обкръжен и котелиран както трябва. Значи, друго ни чака тук.

Украинците са направили нещо като линията Мажино. И като всяка линия, тя има слабо място. Да речем, ще е трудно да се заобиколи откъм Харков. От южната страна, след прочистването на Мариупол може и да се пробва. Но най-вероятно е друго нещо. Какво?

Линията Мажино значи. Тежка артилерия плюс Манщайн и Гудериан. Ако руснаците имат генерали от този клас. Някога имаха. Дали имат сега, ще видим.

4. Мариупол падна и се прочиства. Украинските загуби растат.

Нормално е това за войски в котел. Обикновената армия си се предава. Виж, за тия ат „Азов“ нещата са по-другояче. Те ще предпочетат да измрат в подземните си укрития. Но добрата идеологическа подкованост може да превъзмогни дори идващата смърт. Чудил съм се доста, защо е така, но е така.

5. Краматорската дъга. Сражението си върви. Но явно се чака краят в Мариупол. Броячът се върти. Групировките са струпани. Чакаме да се започне. С тежка артилерия. И с удар от неочаквана посока. Така си мисля аз.

Но руската тактика е малко по друга. Те никога не са се плашели от повечко жертви.

Подготвя се огромен котел. Въпросът е – имат ли руснаците достатъчно войски, за да го затворят ефективно. Според мен – нямат, затова ще им се наложи да използват някои от свръхтежките си оръжия. А такива, те имат.

Тук ще има масивно използване на тежка артилерия. Но след като Мариупол бъде прочистен.

6. Техническото пречупване – за това се разбрахме, че ще говорим в средата на април. Да поговорим.

Украинската авиация и флот практически ги няма. Западните оръжейни доставки целят да постабилизират украинските сухопътни сили. Като ги натъпчат с мобилни противотанкови и противовъздужни установки. Това е ефективно срещу директни атаки, но не е ефективно срещу далекобойно голямокалибрени оръжия. Западната логистика никак не е лоша. Успя да организира снабдяване с оръжия на украинската армия. Изпразват се складовите запаси на запад. Добри условия се създават за икономически подем след войната. Складовите наличности трябва да се попълнят.

7. Психическото пречупване.
Аматьорщината продължава. Обилно се покафенява, образно казано, пропагандната възможнаст за обвиняване на руснаците в използване на химическо оръжие. Мижава работа. Трябва обаче да се надуе, защото ако изгърми, опцията за обвиняване на руснаците в използване на химическо оръжия няма да хване дикиш. То затова самото украинско провителство дава на задна скорост. Защото усеща, че пропагандната възможност си заминава.

Иначе, двете пропагандни машини държат населението в добра пропагандна кондиция. По добре се справя руската пропагандна машина, но то е разбираемо. Войната се води на украинска територия, проблеми в Русия могат да възникнат на основата на икономически недоимътк, а дотогава има време.
Въпросът е, че новата Студена война почна, колкото и да не ни се иска. Тук просто ще кажа: хората започват войните когато искат, а ги завършват когато могат.

Обикновеният народ – никой не го е еня за него. Важното е да се постигнат тактическите и стратегически цели на страните във войната. А че ще поумрат милион цивилни, карай да върви. Една армия, която мисли за народа си, няма да си крие артилерията и танковете в жилищните квартали и няма да прави сандвичи из жилищните блокове. За Ирак говорим, нали така. Да не би да се помислихте нещо друго. А, сакън!

За идеологическата ситуация у нас по отношение на войната вече ви писах. Народа може да помогне на бежанците, но не ще де се въвлича повече във войната. Мисли как да оцелее икономически. Това е положението. База за промяна на настроенията няма.

Украинската пропаганда е нескопосана, пропуска златни възможности. Знаете, че съм се хванал за главата от аматьорщината там. И като е нескохосана, вземете и я сменете с нещо по-добро. Народ, особено такъв, който е скептично настроен, не се обработва така.

И да ми крякате от локвите пред Ганковото кафене и да ми пишете рецензии от кафенето, как нищо не разбирам, това е положението. некопосаната пропаганда не успява да активира народа. Ако това продължи така, ще има да гледате интересни резултати на следващите избори.

Нещастникът Мориарти се осмелява да прави прогноза!!! Хващайте перата, някой си изкряска и тонове хартия хвръкнаха завчаска. Пишете, пишете, аз си събирам най-големите бисери.

Път потомците да решават, ще се смеят ли, ще плачат ли или и днете наведнъж ще правят. Метеорит може и да не ни унищожи. Но собствената ни тъпотия напълно е в състояние да го направи. За войната говоря, юрдечета и рецензенти, за войната говоря. Не за вас.

Накрая, малко весело.

И намалете цените на алкохола в магазините.

Битието определя съзнанието. А питието разхубавява битието. Затова по време на проблеми, цените на алкохола в магазините трябва да падат. Гледайте как е в Русия. И затова руската пропанда няма проблеми засега.

Хайде стига за днес. Чакаме да видим какво ще стане.

Помним Бисмарк какво е казал за връщането на мечката в бърлогата и за лъженето покрай войната.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов: Армия, която мисли за народа си, не се крие в жилищните блокове!

  1. Istinata.net навярно се старае да излага различни гледни точки, като публикува и писанията на Витанов, който си прави гаргара с читателите. Опасен е с претенцията си за обективност и застраховката, че някой може да го означи като „руска подлога“ – червейчето на въдицата за шарани. Този човек беше активно в медийната пропаганда на пЛандемията ковид-19, произведена от СЗО и разпросранявана от медийните мрежи на ТВ корпорациите. В подготовка е международно споразумение/договор за превенция и готовнос при пандемии, с което се залага целта СЗО да произвежда каскади от пЛандемии и да дирижира здравната политика на подписалите го държави. Очаква се изработването на пандемичното споразумение да приключи към пролетта на 2024 г. Та навярно сега г-н Витанов събира доверие за обективен анализатор за предсоящата пропаганда на бъдещите пЛандемии. Чета istinata.net и споделям някои публикации, но не съм попадала на други автори, доколкото си спомням. Питам се рекламирате ли г-н Витанов. Май ще ви пренебрегна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *