Проф. Витанов: Зеленски е извън реалността! Русия продължава да отстъпва към Харков и Одеса

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 10 август. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 10 август 2023 г.

Българската политика.

Кукленото шоу.

Невежеството е сила!

Обаче е сила, защото зад кулисите са го навели го лашкат в отговаряща на интересите им посока.

Сценките си ги гледайте. Както ви обещах, ще ви поразкажа защо гледате сценки и защо куклите са точно тези и защо не се сменят. С други думи, ще си поговорим за обскурацията и субпасионарите.

Обскурационното фаза е такава фаза в развитието на етноса, в която се наплождат субпасионари. При субпасионарите, енергията отива за задоволяване на материални потребности ( да се наяде, да се наспи и каквито физиолигични нужди още се сетите да задоволи), че и за това не стига, камо ли да стига за задоволяване на идеални потребности.

Етносът продължава да съществува, но това е за сметка на навиците и материалните ценности, установени и натрупани през инерциалната фаза. Наплодилите се субпасионари пречат на всяка конструктивна дейност и искат само едно – удовлетворяване на своите ненаситни потребности. Господстващ обществен императив става „Бъди такъв, каквито сме ние“ – т.е. осъжда се (и при възможност се унищожава) всеки, у когото е останало чувство за дълг, трудолюбие и чест. Собственият императив на субпасионарите – „Да живеем днес“ отразява пълната им неспособност да прогнозират какво ще стане утре. В резултат общественият организъм започва да се разлага – фактически се узаконява корупцията, увеличава се престъпността, армията губи боеспособността си, на власт идват все цинични авантюристи, играещи си с настроенията на тълпите.

Започва депопулация и броят на населението във фазата на обскурацията намалява значително – частично този процес може да се забави от пристигането на хора от границите на етническия ареал и на представители на чужди етноси, които даже могат да започнат да доминират в обществения живот.

Да ви се струва познато? Ето как, България е хвърлена в обскурациона фаза на развитието си, а на политическата сцена е пълно със субпасионари, които за нищо не стават. И като за нищо не стават, продават баща си, майка си и другите си роднини за паничка боб и понеже са некадърни да формират собствени идеи, са с наведени вектори, върховете на които орат земята и изпълняват всичко, което им каже навеждащият ги. За да задоволят ненаситните си материални потребности, нали така. За да прокарват чужди интереси за сметка на български народ, нали така.

Ами ето защо гледате Кукленото шоу. И ще има да гледате Кукленото шоу. Защо се чудите, че са наведени. Е, наведени са – хвърляш обществото в обскурация, навеждаш субпасионари, изкарваш го на управленски позиции. Какво ще правят те там, като не могат да формират собствена идеология, как ще управляват? Както им кажеш, те са с наведени вектори.

Едни за паничка боб, други по-лакоми – за повече. Това е положението. И тъпотията е толкова голяма, че непрекъснато си казват, кой им дърпа конците. Че крийте се малко, де! Или то, да ти дърпат конците, в наши дни е символ на величие? Вижте ме какво величие съм, векторите ми са наведени, та орат земята и конците ми ги дърпат лично от ПОСОЛСТВОТО! Наведени субпасионари, точно за Кукленото шоу, което както е известно се прави от кукли на конци.

Да видим сега войната.

Войната е мир!

Никакво спиране на войната. Пушечно месо има още за цяла година, след година ще почне силно да се усеща недостиг, а ако искаме да го превърнем всичкото на кайма, има още за три години при тия темпове на унищожение.

Да видим сега какво става по фронтовете и сбъдват ли се прогнозите

И тъй – ден 90-ти от Големия юруш. Ден 29 от месец 3 на юруша. Утре се навършват 3 месеца от началото на юруша според моето броене. А то започна от 11 май, когато загубите на украинската армия се повишиха доста. Някои казват, че почна от 4 юни. Лесна работа. Като дойде 11 август (утре) ще направим равносметка на юруша и ще турим един особен преходен период до 4 септември, като ще има прогноза какво ще става в този преходен период.

А иначе, Нещата си се развиват според прогнозите. А ти са:

1. Очакванията за третият месец на юруша са системата „Таракан“ да продължава да гърми в плътните руски отбранителни линии, украинските загуби в Големия юрушв края на третия месец да достигнат 90 000 човека безвъзвратни загуби (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Това ви беше прогнозирано поне месец преди началото на Големия юруш, нали така.

Гърми ли системата „Таракан“ – гърми пред очите ви, както е прогнозирано. Ден след ден, ден след ден. Нищо проруско няма тук. Какво да очакваме натовска тактика, разработена за приложение на основата на авиационно и артилерийско превъзходство и прилагана без авиационно и без атрилерийско превъзходство? Гърмеж и големи загуби. Това и наблюдаваме.

2. Украйнските загуби ще са много големи. Такива ли са ? Такива са. Ама ей сега като натиснем и руснаците ще се разбягат. Ама ей сега, като видят Леопардите и ведната ще ни направят магистрала да стегнем да Азовско море за 3 дни. И прочее голи куки за наивни шаран-юрдеци. След което следва бълбукае на калта с човка – какъв лош бил Витанов, щото прогнозите чу се сбъдвали. Слизай от голата кука-а-а-а, шаран-юрдече, мисли с главата си, реалността няма нищо общо с това, с което голата кука е пронизила мозъка си.

Ама кря-кря-кря-я-я-я, Витанов нищо не казвал за руските загуби. Витанов, специално за юрдеци нечитатели, но крякатели от доста време пише с голе-е-е-е-ми лукви

РУСКИТЕ ЗАГУБИ В ТЕХНИКА СА 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ, А ОТ НАЧАЛОТО НА ЮРУША ЗАГУБИТЕ В ЖИВА СИЛА СА ОКОЛО 5 ПЪТИ ПО-МАЛКИ. МИЛОСТИВА ПРОГНОЗА.

Известно е обаче, че юрдек – не читател, юрдек – крякател. Е, мятайте са по голите куки, крякайте си.

Да видим сега какво става на пропагандния фронтовата

1. Грамадни успехи на Големия юруш, чудовищни успехи на Големия юруш! На тоя гола кука са хванати шаранчетата мои и крякат ли крякат (те са от особен вид шаранчета – шараноюрдечета, които прикриват болката от куката с крякане). Истината каква е – досега при Големия юруш руската армия е заела повече територия отколкото украинската. Ами, какво очаквате – юруш е това, резултатъ ви бе прогнозиран много отдавна – огромни загуби, запек, липса на успехи. Нали това ви беше прогнозирано и по поне месец преди 11 май? Говори им Витанов – слизай от голата кука, гледай реално на нещата – не-е-е-е…..

2. Пълен провал на срещата в Саудитска Арабия. Планът на Зеленски не беше обсъждан. Значи една трета от боеспособното ти население вече го няма, ама ти вадиш план за мир – руснаците да се изтеглили и да платят репарации. Извинявайте, ама това показва голямо отдалечаване от реалността. Ако наистина вярваш в това, не си никак добре. Кой ще накара руснаците да се изтеглят? Украйнската армия ли? Виждате какви са и успехите, при това е на системи, налива и се техника и какво ли не. Просто руснаците ще изчакат да се утилизира достатъчно пушечно месо и спокойно, съгласно фон Молтке, могат да тръгнат да отстъпват към Харков и Одеса, след като си вземат Славянск и Краматорск. Няма да има армия, която да ги спре. Или ще вкараме полската армия и тия на балтийските републики? Ами гледайте сега – в момента украинската армия е много по-силна от повечето натовски армии, включително и от полската. И не може да пробие първата руска отбранителна линия. Това е положението.

3. Руските кораби махнаха ли се от българската икономическа зона? Май още не са. Какво пишеше Витанов – бауцари, не облайвате тиранозавъра, че може и да ви забележи. Сега какво – седнали на член пети и скимтят. Е как е, като си седнал на член пети? Добре ли е на члена? Говори си Витанов, че взимат под внимание само тоя, дето може да бие шамари, ама кой да слуша.

Добре, хайде стига затова. Утре е 11 август – ден на числата. Ще обсъдим какво се очаква да стане в преходния период до 4 септември. Днес ще коментирам само едно число – броят на доставените и ударените полски самоходни артилерийски установки „Краб“.

Знаете, че руснаците много обичат да ги удрят с баражиращи боеприпаси „Ланцет“. Оказва се, че са ударени 2 повече, отколкото са доставени. Което показва, че украинската армия все повече разчита на ремонт на техниката, а не на нови доставки. Въпросът е – спират ли системите, на които е закачена Украйна? Отговорът е – все още не, но това, което се влива, намалява. Показва ли това отношение към пациента? Оставям ви да си мислите по въпроса.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 382 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 485 дни. 16 месеца са 485 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Между другото 17 месеца са 516 дни. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *