Проф. Витанов каза какви са загубите на ВСУ и какво ще стане с Украйна през 2024 година

България отблизо
Ама Витанов, ти що така за бежанците? Ама как може така да говориш? Ама те права имат!
О-о-о-о, сетихте се за правата , значи. А къде са правата на българските граждани? Или едните имат само права, а другите имат само задължения?
Писах ви – извобще не принадлежа към кюпа на йес-съровците, които козируват на всяка поредна тъпотия, идваща от Брюксел за мигрантите. И се научете най-сетне – огромната част от тия не са никакви бежанци, те са мигранти.
Суверенно право на всяка държава е да реши какви и колко мигранти да приема. Това не може да се решава от някакви брюкселски чиновници, премятащи крак връз крак из кафенетета по сградите на Европейския съюз. Не може, защото тези премятащи крак връз крак чиновници няма да дойдат тук да теглят последствията от тъпите си решения. А решенията им са тъпи, защото изобщо не отчитат капацитета за приемане на чужденци, който има дадена държава.
Да ви го обясня простичко. Имате една манджа на котлона – това ви е съответната държава. Солите я с мигранти. Какво ще стане, ако прекалите? Ще пресолите манджата и тя за нищо няма да става. Е, кажете ми, не е ли пресолена манджата вече в доста държави от Европейския съюз? Пресолена е. И защо трябва да я пресоляваме и тук? Заради тоталната некадърност на тези от Брюксел по мигрантските въпроси и поради йес-сърщината на наведения ни тъй наречен “елит” и подбауцващата му тъй наречена “интелигенция”?
Има ясна математическа граница, колко чужденци може да интегрира България. 1% от населението за 1 човешки живот за хора, които не са ни близки по етническа линия. При 6.5 милиона, това са 65 000 човека. При средна очаквана продължителност на живота към 72 години, това са към 900 човека на година. Тоест към 2.5 човека на ден. И това е горната граница. Значи – не повече от 2-ма човека на дан. Иначе манджата почва да се пресолява. Почват да възникват компактни групи чужденци, които се не се интегрират и висят на социални помощи, без да допринасят за обществото. И защо бе, йес-съровци, българското общество трябва да пилее ресурс да поддържа такива. То няма ли си собствени граждани, на които може да помогне с тези пари?
Ама Витанов – то така, ама Витанов – то онака. Няма така-онака. Насочили сте се да пресолявате манджата и Витанов не принадлежи към вашия кюп. Лъжете народа колкото си искате той и без това не ви вярва. Помнете
Закон на Витанов: Качеството – полезността на миграцията се определя от количествена граница, която за България е приемане най-много на 2.5 мигранта на ден. Прехвърлянето на това количество води до ново качество – пресоляване на манджата.
Мисля, че ви го обясних простичко и ясно. От миграцията има полза, когато е строго контролирана и селективна. Иначе манджата се пресолява и почват проблемите.
Караме нататък
И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес?
Карл Маркс (ден 22)
…. Социалните реформи никога не се извършват от слабостта на силните. Те се извършват винаги със силата на слабите….
Значи, за да има истински социални реформи, силните, разбирай управляващите, трябва да отслабнат достатъчно, тъй, че слабите, разбирай хората, да станат достатъчно силни. Когато това условие не е налице, има мимикрия на реформи.
Я да погледнем на не коалицията, сглобката или както се нарича още тая коалиция. Щото, както и да го наричат, то си е коалиция. Между другото, лъгаха ви, лъгаха ви, как се мразят в предизборната борба, а после се прегърнаха, та се и целунаха. И тоя цирк пак ще ви го играят, зер пак избори идат. Евроизбори. Нали не сте забравили тезата на Витанов за изсулването на мазните банички? Тоталната некадърност ще гледа да се изсули на добре платени местенца в Брюксел.
Гледайте, какво ще има да става. Обратно към коалицията, която се нарича не коалиция. Лъжат, както винаги. Те слаби ли са? Ами, ами, имат конституционно мнозинство и направиха такива изменения в конституцията, че вкараха и национално предателство с двойното гражданство в нея. И му казват на това реформа. Никаква реформа не е това. Това е опит за окопаване във властта. Гледайте сега, кои ще почнат да се назначават по апетитните постове. Просто гледайте и си мислете, прави ли са Маркс и Витанов.
Народът станал ли е достатъчно силен, че да има социални реформи, които да му подобрят положението. Не, не е. Затова го мачкат и бълбукат, налагат му приумици и йес-сърщини, които никакви социални реформи не са. Това е Куклено шоу, не са никакви реформи. Маркс ви казва, кога има истински социални реформи. Народът трябва да стане достатъчно силен и да не позволява да го лъжат.
Нито народът е силен, нито са спрели да го лъжат. Знаете, че имам много ниско мнение за по-голямата част от тъй наречения „елит“ и по-голямата част от подбауцващата му тъй наречена „интелигенция“. Знаете какво ми е работната хипотеза – наведени са, а носовете им орат земята. Този „елит“ и тази „интелигенция“ могат да вършат национални предателства и продажничества. Никакви социални реформи по същество не могат да направят. Това следва от Маркс.
Маркс е интересен, нали така. Не случайно доста го изучават на Запад.
Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война , поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона. Израел ще се справи с Газа – добре, ще се справи, може да мине време, но ще се справи. Израел няма да се справи обаче с Хизбула и с другите части на мрежата, защото това означава голямо разширяване на войната. Което означава, че проблемите на Израел няма да изчезнат въпреки очакваната победа в Газа.
Има един единствен начин да бъде смазан Хамас – палестинците да ги няма в Газа. Иначе, Хамас ще възкръсва като феникс и понеже е по-ефективен, ще събаря от власт всеки Абас, сложен да управлява Газа. Това се разбира добре от израелските военни плановици и те правят каквото могат. Интересите на доста сили обаче са против това, палестинците да бъдат изгонени от Газа. Затова не бива да се учудвате на това, което става в Израел, където майки на войници протестират против опитите на САЩ да сдържат Израел. Въпреки, че САЩ само приказват, че сдържат Израел, а всъщност се мъчат да сдържат арабите за да не пламне голяма война в Близкия изток. И докато САЩ приказват за палестинска държава, хусите си стрелят с ракети и пускат дронове, с което успешно блокират трафика през Суецкия канал. Добре, че петролните танкери още се движат, че ако техният трафик спре, ще почне голяма война.
Другото, което трябва да се следи е какво става по израелско-ливанската граница. Хизбула никак не са слаби и може да се опитат да превземат някои територии в суматохата на войната в Газа.
С две думи – тежък, завързан конфликт, далеч от решаване. Гордиев възел. Израелците искат да го разсекат, американците смятат, че могат да го развържат. Гледаме, какво има да става. А за развързването на възела, съм скептик.
Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел с неяснота какво ще се прави след това.
Другата война. На фронта – нищо ново, руснаците настъпват много бавно, реализирайки стратегията на фон Молтке – като ти заминат войниците, заминава и траекторията. В Киев се карат за тоталната мобилизация и то яко се карат. Годината започва, американската военна помощ още я няма. Европейските пари също намаляха. Това е зле за Украйна, която е на системи.
Преговори? Никакви такива не се очаква да има скоро.
Да видим фактите за днес. 215 000 убити украинци за една година, казва Шойгу. Ако допуснем, че това е така, извадените от строя са 700 000 за една година. Сложете още 300 000 за 2022 (милостив съм, нали така) и ето ви го кръглото число. Налични още – 700 000. 140 бригади минус по една на седмица. Проблемите с човешкия ресурс на Украйна са налице. Загубите в техника са огромни и не се попълват. Западната помощ намалява, украинската военна промишленост постоянно се разрушава и не може да се мери с руската.
Тогава, каквото става по фронта, е закономерно – руснаците напредват, засега бавно, но заемат по 5 квадратни километра на ден. Не е много, но бойните действия още се водят в гъсто населения Донбас, а напредването в гъсто населени райони е бавно (гледате как израелската армия вече 100 дни затъва в Газа, а площта на Газа е колкото площта на Харков). Правилото на фон Молтке още не е задействано, украинската армия, макар и с мъка, все още удържа фронта.
Какво да очакваме? Най-напред, за да компенсира проблемите с пушечното месо, Украйна трябва спешно да бъде въоръжавана. Може и да дойде нещичко от НАТО, но то няма да с размерите на това, което идваше през 2023 година. Тогава в Украйна бе наляно ( и попиляно) оръжие за 3 армии. Знаете, че аз гледам логистиката. Трябва да се наливат и пари, за да функционира украинската държавна и военна машина. И то трябва да се наливат милиарди. От наливането на милиарди през 2023 г. файда – никаква. Руснаците си настъпват, милиардите горят.
Тъй, че тая работа с милиардите и тя ще намалее през 2024 г. И от гледна точка на социалната динамика е важна обществената поддръжка. При руснаците си я има. При украинците намалява както поддръжката вътре в страната, така и международната.
Тъй, какво да чакаме? Чудо? Вундервафе – F-16? Ами, ами. Срещу тия самолети ще стои много добро ПВО и бързо ще свършат. Перспективите пред Украйна за 2024 г. никак не с добри и това е обективно.
А у нас какво става? Услужливи пинчер-бауцари бауцат от сутрин до вечер успоредно на официалната линия. Която е толкова сбъркана, че дори децата и се смеят вече. Но за капацитета на “елита” и подбаучваща му “интелигенция” вече говорихме. Зеро. Нула. Не могат да си правят сметката. Това е трагичната истина.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положение?
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 533 дни.
17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 636 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.
Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали. Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. А в средата на януари ще дойде прогнозата за следващите 2 седмици.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Това ви се демонстрира. Всеки ден.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *