Петър Волгин каза ще има ли сблъсък на САЩ с Русия и Китай, и защо са толкова силни френските протести

България отблизо

„Отдавна, в рамките на ЕС, демокрацията не е това, което трябва да бъде, а именно власт на народа. По простата причина, че ЕС не е нищо друго освен продължение на волята на Вашингтон. Сиреч нямаме структура от независими държави. Дори да вземете лидерите на най-високо ниво, като Урсула, Мишел, Борел и пр., те не изразяват волята на своите народи.“

Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, известният водещ от БНР Петър Волгин, който преди дни представи книгата си „Живот в радиото“.

„В момента материалните разлики между политическите елити и обществата стават абсурдно големи. Всичко е в баланса. Ако има поносима разлика, ще кажеш – добре. Но, когато видиш, че тази разлика е драстично голяма, негодуванието става огромно. Случващото се във Франция не е просто срещу предстоящата пенсионна реформа, това е гняв срещу политическия елит, който е показал тотална невъзприемчивост и нечуваемост към желанията на нормалните хора. Това го има и тук, но още не е натиснат онзи спусък, който да породи протестите“, каза Волгин.

На въпрос на Валентин Кардамски, как войната в Украйна променя Европа и България, Петър Волгин каза: „На първо място икономически. Ние обедняваме, заради тази война, заради тази безмозъчна антируска политика и такава свързана с безкрайното помпане на оръжие за Украйна. Това не носи нищо добро и на самата Украйна. Но явно, мозъчния капацитет на Европа стига дотам, че да докарат този континент и държавите му да обедняват все повече и повече“, категоричен беше Волгин.

„Големият губещ от тази война, освен човешките жертви, е Европа. Наблюдаваме все по-силно сътрудничество между Пекин и Москва. Оформя се изключително силен полюс, който е равноправен, а дори и по-силен в дадени моменти от американския. Тази коалиция между Русия и Китай е истинското предизвикателство пред американската хегемония. Това ще наблюдаваме оттук насетне – директен сблъсък между САЩ от една страна и Русия и Китай от друга, а Европа ще се влачи, като едно проскубано псе, което става все по-болно и немощно. Но тази съдба си я направихме сами.“

Източник Поглед.инфо

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *