Проф. Витанов каза как можем да се спасим от тиранозавъра и какво ще стане с украинската армия

България отблизо

„Официално влизаме в лятото. Дните са дълги, почнаха отпуските. Събитията са по-малко, нагнетява се енергия за есента. Да видим накратко какво става“ – с тези думи математикът професор Николай Витанов започна днешния си анализ за случващото се в българската политика и войната Русия-Украйна.

 

„Българската политика

На сцената: Прогнозирано ви е пълна каша с Куклено шоу. Гледате си – пълна каша и куклено шоу. Сценките следват една след друга.

Към главнопрокурорската се прибавя и сценката: Кой ще стане еврокомисар?

Чакаме сценката – бюджет 2023. Тя годината се преполови, но цветът на нацията в Народното събрание все не сколасва един бюджет да приеме. Имат по-важна работа хората.

Имат участия в Кукленото шоу. Да им влезем в положението.

Зад кулисите

Продължава битката на клановете, резултираща в главохвърчене. Това ви е прогнозирано това и гледате.

Чакаме развитието на битката за главата на и.д. главния прокурор. Какво ще стане там, зависи от това, кой клан ще излезе по-силен.

Задава се и битка за еврокомисар. И тук две глави и трябва да остане една. Интересно ще ви е, че тази битка се води и в Брюксел.

Да видим сега, кланът, който си сложи и.д. главен прокурор, дали ще си сложи и еврокомисар. Другият клан разчиства глави, за да сложи свои глави на по-дребни управленски позиции.

И така ще си караме през лятото. Насоката я знаете – от всички даймио-господари, трябва да стане един. Той ще вземе главите на много, а другите ще наведе. И ще управлява. Гледаме.

Отиваме към войната

Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 42 от Големият юруш. Ден 11-ти от втория месец.

Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 121 квадратни километра. Такова няма, следователно Големият юруш още е в запек.

Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

Критикувате ме, че се отнасям милостиво към загубите на украинската армия. Прави сте, каквото ви прогнозирам, са очакваните минимални загуби. Което се получава на практика, са по-големи загуби.

Ето например – днес сме 42 ден на Големия юруш, а прогнозата за 60-тия ден за загубени бронирани машини на украинската армия вече се преизпълнява. Тази за танковете и оръдията също наближава да се изпълни, а до 60-тия ден има още 18 дни.

Да, очаквах повече от украинската армия, особено по отношение на заетата територия. А то какво става – 42 дни не могат да пробият първата руска отбранителна линия.

Както виждате, отношението ми към войната е реалистично, даже малко ви рисувам положението на украинската армия по-добро, отколкото е всъщност в момента. Но не забравяйте, че все пак ви е прогнозиран тримесечен юруш и накрая очакваните загуби на украинската армия са 90 000 човека безвъзвратни загуби, 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини.

През третия месец на юруша, активността на юрушната групировка се очаква да затихне и загубите да се около прогнозата по простата причина, че няма да има откъде украинците да вземат толкова бронирана техника.

Е, освен ако не започнат спешни доставки по линия на държане на пациента на системи. Но не може вечно да държите пациент на системи. Рано или късно трябва да ги спрете поради една от двете причини. Или пациента започва да се оправя сам или…… – хайде това няма да го пиша, че юрдеците ще свалят Луната от крякане, но да знаете, че то е по-вероятния вариант.

То Големият юруш е във фазата на Големия запек и чакаме Голямата напъване, за да се отпецне запекът. Казвате, че ставало и с Голямата клизма. Да, така е, но Голямата клизма някой трябва да я направи, ама санитарите казват – дали сме ви всичкото необходимо оръжие, напъвайте, хвърляйте пушечно месо, правете Големият юруш.

Всъщност започвам да си мисля, че по този начин американският генерален щаб иска да се отърве от тая война, че му е по-важно да удържа Тайван. Накрая ще има договорняк, двата тиранозавара ще си разделят трупа на Украйна и толкоз.

Нашите измамени камилчета ще преглъщат на сухо и шарански ще се насочват към следващите голи куки, които ще ги влачат, определяйки ориентацията им. Жалък е животът шараноюрдешки.

Но-о-о, в Матрицата, шараноюрдеците са просто месо. Месо, от което се произвежда енергия. Която отива за нуждите на господарите на месото. Нали така? Не съм го измислил аз.

За целта трябва да има и лъжовна пропаганда. Ма той Големият юруш още не бил започнал, ма ще видите вие в следващите дни. Да, де, чакаме Големият напън докъм 11 юли, когато свършва вторият месец на Големия юруш.

Загуби нема, пушечно месо още има. И докато има пушечно месо, ще се включени и системите. Виж, ако юрушът не успе, ще кажем, че доставките на бойна техника и финансовата помощ са били малко, ще обвиним тези, дето ни ги доставят и ще кажем – ДАЙ ОЩЕ! Дай и пушечно месо, че собственото свършва. ДАЙ,ДАЙ,ДАЙ! Това се очаква да слушате през следващите месеци.

И понеже, тия, дето накланят осите на ориентацията на европолитическите магарета имат интерес, евромагаретата да бъдат издоени, се очаква евромагаретата да бъдат доени.

Това определя и историята с покупката на фабрика у нас на 8 септември 1944 г. Покупката се развива успешно, оста на мисленето на българският политически магар е наклонена накъдето трябва.

Магар, магар, но надеждата му е говежда – като стане нещо, американският тиранозавър ще се затича да ни спасява от руския. Оставете тез надежди говежди.

Най-добрия начин да се спасиш от тиранозавър е въобще да не се въртиш покрай него, а не да го олайваш като кученце. Там надеждата е, тиранозавърт да прецени, че си прекалено малък, за да се занимава с тебе и че бауцането ти е щото нещо си се задавил.

Та това ни чака в следващите месеци – бауцане срещу тиранозавъра и доене, че да има пари за системите, които поддържат Украйна, докато и свърши пушечното месо. Като свърши пушечното месо, доенето се очаква да продължи – след договорняка ще трябва да има възстаноняване на коквото е останало от Укайна и някой ще трубва да плаща по контрактите на големите западни фирми.

Кай ще плаща? Как кой – магаретата. ДАЙ,ДАЙ,ДАЙ – ще има да слушаме, че Украйна не може да плаща, ДАЙ да плащаме ние! И ще дава българският магар. Наведен е накъдето трябва, натикан е където трябва – там където краят на храносмилателната система на кучето прави контакт с околната среда.

Ще дава. И идва Витанов и казва – абе хора, по-хитро може да го направим – и за нас да има и да не се мотаем из краката на тиранозаврите. Какво има насреща? Ами това:

Реве юрдекът, а на небето

слънцето спряла сърдито пече.

Тъй, де, лято е.

Днес ще пропуснем Клаузевиц, че юрдечетата вече получават инфаркт само като чуят това име (инсулт не могат да получат, че то инсулта предполага и мозъчна дейност). Чувствата ви скъпи юрдеци се лекуват с Червеното хапче. То ще ви покаже истинската Матрица – в куките, на които сте наловени и къде отива енергията, извличана от юрдешкото ви месо. Много е интересно, стига сте се тъпкали със Сините хапчета.

Та така.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 332 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 436 дни.

14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *