Проф. Витанов каза кой още е към племето на продажниците и какво става с войната в Украйна

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката и коронавируса у нас и военните действия в Украйна към 6 октомври. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 06 октомври 2023 г.

Както сме се разбрали – един месец Збигнев Бжежински. Какво ни казва той днес.

Збигнев Бжежински (ден 26)

……Геополитически важни точки са държавите, чието значение произтича не от тяхната сила и мотивация, а по-скоро от чувствителното им местоположение и от последиците от потенциално уязвимото им състояние за поведението на геостратегическите играчи………

Я да видим сега, дали две държави са геополитически важни точки. Най-напред – ние – геополитическа важна точка ли сме? Чувствително положение? Имаме го, но локално – на Балканите. Който контролира България, може лесно да създаде неприятности за всяка балканска държава. Засега обаче, великите сили не са се заинтересовали кой знае колко от Балканите.

Тъй, че геостратегическото ни значение в момента не е голямо. Затова при нас върви стандартния механизъм съгласно втората част на мисълта на Бжежински – трябва да бъдем доведени до уязвимо състояние, че лесно да бъдем командвани, ако не дай си боже геостратегическото ни значение понарасне. Как ни довеждат до уязвимо състояние.

Технологията е ясна – инсталира се племе от продажници, което продава националния интерес всеки ден. Националната икономика се съсипва, националните богатства преминават в чужди ръце, а държавата се набълбуква със заеми. Племето от продажници няма нищо против. Те си избират острови в Тихия океан, където ще бягат, след като продадат националните интереси съгласно плановете, които са им спуснати. Сарикалдаръм ташларъ юрдек будали – какво да кажем тук повече.

Така, да караме нататък.

Българската политика и племето от продажници.

Днес тук накратко. Как върви продажничеството

Профсъюзите съжалявали, че подписали споразумението за тецовете. А, ДУБУРУТРУ!

Каза ли ви се, че си имате работа с продажници, чиято цел е да продадат националния интереси? Каза ви се. Какво рИвете сега? Искате да се изкарате измамени камилчета? Не, милички, истината е друга. И вие сте в кюпа. На продажниците. Иначе нямаше да подпишете. Сега играйте сценката от Кукленото шоу – изма-а-а-миха-а-а-а ни, нас бедните и наивни камилчета-а-а-а-а. Ще я играете три дни и после ще млъкнете. Ашколсун, ашколсун. Предадохте селските стопани, предадохте българската енергетика. Острови в Тихия океан избрахте ли си?

Ей така, народе, те продават. И се чудиш защо си беден. Ами продават те и благата, които създаваш, текат да хранят други народи. И казва Витанов – друго трябва да е – блага от чужди народи трябва да текат, за да има за тебе. Само че тая работа става с племе от витановци, а не с племе от продажници. Само че тая работа става с интелигентна политика, а не с политика, провеждана от наведени вектори, чиито върхове орат земята.

Та така.

Я да видим сега, геостратегическото значение на Украйна. Чувствително местоположение? О, даа, близо до Русия, която Западът иска да сдържа. Уязвимо състояние?

О, да-а-а-а, съществуването и е поставено под въпрос, а бъде ли победена в тая война и Западът ще претърпи катастрофално поражение. Голямо геостратегическо значение значи. Като нищо ще и дадат F-16 преди нашите чертежи да станат реалност. Ето ви защо великите сили са се счепкали около Украйна. Нашето участие тук?

Отредена ни е ролята на пинчер-донора. Облайваме Русия колкото един пинчер може ( а да облайва пинчерът може както е известно). Армията ни е донор на оръжие за закъсващата украинска армия. Все още само донор на оръжие, ама за всеки случай се гответе и за донор на пушечно месо. Цялата работа е поверена на племе от продажници. Всичко си е значи наред.

Отиваме към войната

Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко, за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.

Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.

По фронтовете – нищо интересно.

Зимата значи, нямала да спре украинското настъпление. Най-големия пробив щял да дойде след Токмак. Абе, на какво бело са тия. Добре, хайде, чакаме Големия пробив . Индикатор – превземането на Токмак. Чакаме – ден 8-ти от чакането за превземането на Токмак, та да дойде Големия пробив.

Там нещо има движение в обратно посока, особено по на север, покрай Купянск. Скоро на Сирски ще му стане горещо. 60 000 украици от Константиновка до Славянск, срещу 150 000 руска групировка – 100 000 на купянското направление и 50 000 по на юг. Бахмутската месомелачка намалява числеността на украинската групировка. С около 300 безвъзвратни загуби на ден.

След 80 дни – някъде към края на годината, съотношението ще стане 4:1 в полза на руснаците. И в началото на следващата година ще стане доста весело на тоя участък, ако не се намерят подкрепления от украинска страна. Сещате се, накъде бия – Славянск и Краматорск – последната линия на украинската армия в Донбас. Но имаме да гледаме. Сега нали чакаме падането на Токмак, аз за нещо друго съм тръгнал да ви говоря. Чакаме. И гледаме – токмакската месомелачка.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 439 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 541 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 540 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 540 дни, юрдечета мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази. И така – до средата на ноември, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Ето ви втората страница от съдържанието на книгата ми за Япония. С нея, получавате представа какво има в първата глава – основи на методологията за анализ с поправки по концепциите на Гумильов. И да не забравяме – според мен, идеите на Гумильов трябва да се комбинират със съсловно-класовият подход. Което е и направено в книгата. Очаква се тя да се появи малко преди нова година.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *