Проф. Витанов каза колко време ще продължи войната в Украйна!

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката относно войната. Той посочва, че руснаците не бързат, те методично и без големи жертви намаляват капацитета на украинската армия.

Ето какво още пише проф. Витанов в личния си Фейсбук профил:

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.

1. Знаете, че аз бях и съм от тези, които писаха, че войната няма да е кратка. Скоро ще стане 1 месец, а аз ви писах за 3 месеца. Процесите, свързани с техническото и психическото пречупване вървят с пълна сила.

2. Техническото пречупване.
Руснаците не бързат, те методично и без големи жертви намаляват капацитета на украинската армия. Време е количествените изменения да преминат в качествени. Гледаме линията Мариупол – Краматорск – Харков.

От нея засега гледаме Мариупол. Писах ли ви, че украинските националистични батальони там ще се бият до смърт. Писах ви. Става ли така? Става. На някой пука ли му за цивилното население? Не. Ами това е войната. Градът е обсаден. Помощ отникъде няма да дойде. Що не го предават? Виж по-надолу за психическото пречупване.

Иначе процесите по техническото пречупване си вървят. Ако забелязвате какви съобщения се появяват – руснаците удрят украинските ремонтни заводи за бронетехника. Защо – ясно, за да намалят бройката на наличната такава. Не забравяйте, че Украйна е на трето място в Европа по брой танкове в армията си – след Русия и Турция. Да се извадят от строя тези танкове е дълъг процес. Те са около 2500, в момента са извадени от строя 1500. Има още доста. Няма да е кратка тая война, но затова отдавна съм ви писал.

3. Психическото пречупване. Тук украинците все още се държат. Не съм и очаквал друго. Но и руският генерален щаб не е очаквал друго, като се има наум сирийският опит. Какво следва оттук – страдание на цивилното население в Мариупол. Едните няма да предадат града, другите ще го сринат – това ви писах нали. Ами ето – едните не искат да предадат града, другите ще го сринат.

4. По фронтовете. Основната тук е, че фронтовата линия е много дълга и руснаците ще се опитат да я скъсят, за да могат да концентрират повече технически средства на единица дължина от фронта. Затова украинците се инатят за Мариупол. Падне ли той, линията на фронта започва да се скъсява и това плюс напредващото технологично пречупване на украинската армия не вещае нищо добро за украинската групировка при Краматорск.

Която пък седи там, за де не скъсят руснаците съвсем фронта, че Харков ще замине. От другата страна на Днепър украинските сили са сковани заради задачата да пазят Киев и Одеса. Там се чакат бомбардировки, за да се намали техническият капацитет на съответните части, докато руснаците разчистят територията до източния бряг на Днепър.

Това е положението. Бавно и безмилостно идва моментът, в който количествените изменения ще преминат в качествени.
Тук няма да пиша какво очаквам да стане. Интерпретирайте си го както намерите за добре. Ако смятайте, че украинската армия ще пречупи руската – добре, имате право да мислите така. Ако смятате, че руската армия ще пречупи украинската – пак имате право да мислите така.

Няма да ви казвам какво да мислите. Даже можете да не четете техническите анализи на урода Витанов, нали така. Що го четете, той нали е урод. Не е красив крякащ юрдек с цветни перца, нито рецензиращ суперкапацитет от Ганковото кафене. Защото го четете тоя проклетник Витанов, не мога да разбера. Само да се ядосвате с глупостите му. Бойкот, бе! Долу Витанов. И аз няма да го чета.
Хайде стига за днес.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов каза колко време ще продължи войната в Украйна!

  1. Професоре,от много учене май си изключил нещо!Не мога да разбера,а и не само аз,как един професор по математика разбира от Ковид,а сега и от военно дело…Може би разбираш и от цирк,след като толкова успешно се правиш на клоун?!Всъщност какво в края на краищата сте учили Вие,професорите?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *