Проф. Витанов изчисли кой ще победи във войната Русия – Украйна и кога!

България отблизо

„С математически формули може да се отговори на най-важния въпрос – кой ще победи в една война, какви ще са загубите, струва ли си.

 

Това каза по повод войната в Украйна математикът проф. Николай Витанов.

Един американски генерал казва – математически погледнато, ще победи по-силният. В случая по-силният е Русия“.

Според него Москва по принцип не е планирала блицкриг, защото украинската армия не е нито малка, нито е слаба, а територията на Украйна е доста голяма.

 

По думите на Витанов голяма световна война следващите 20-30 години няма да има, а настоящият конфликт, колкото и да ни се струва голям, е локален.

„Стратегическата цел е завземане на цяла Украйна и след това диктуване на мирните условия. Но може и да се получи класическата ситуация при войни на Русия последните няколко столетия – Русия води войната, печели я, а по свежите западни сили след това диктуват условията“, коментира проф. Витанов.

Неговата прогноза включва и използване на конвенционални оръжия с голяма мощност, някои от които са много близки по тротилов еквивалент до малките атомни бомби.

„Те все още не са приложени. Последствията от тях са силно неприятни. Това са оръжия, които изгарят всичко, включително и хора, нанасят поражение на вътрешните органи, разрушават инфраструктурата“, уточни математикът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *