Проф. Витанов обясни превземат ли руснаците най-силно укрепената украинска крепост и какво прави племето на продажниците

Свят

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Палестина. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 25 октомври 2023 г.

Дядо Хенри е умен човек. Ето какво ви казва той днес

Хенри Кисинджър (ден осми)

……..Петролът е твърде важна стока, за да бъде оставен в ръцете на арабите………

Кратко и ясно. И в обяснява защо потребителите на петрол, които имат големи възможности, се отнасят така към някои от държавите, в които този петрол се добива. В Ирак и Сирия се отнасят с оръжие, в други страни с политика, която по същество си е продължение на войната с други средства. А защо политиката е продължение на войната с други средства?

Закон на Витанов: политиката е продължение на войната с други средства, защото целта на политиката и войната е една и съща.

И каква е целта на политиката и войната. Контрол, контрол за реализация на интересите на контролиращия. Ето примери. Израел иска да контролира ивицата Газа. Хамас иска да контролира ивицата Газа. С политика (студена война) не стана, минахме на гореща война. Украйна. Украйна иска да контролира Донбас, населен с рускоезично населеие.

Русия иска да контролира Донбас, населен с рускоезично население. САЩ искат да откъснат Европа от Русия, за да не се получи ужасният за тях руско-германски съюз. Имаше студена война (Мински договорености), които по същество бяха победа в дипломатическата война за Украйна. Украйна тръгна да смазва рускоезичното население в Донбас.

Русия се възползва от това и войната стана гореща. Сега Русия ще си реализира интересите. САЩ също – чети по-горе, какъв им е интереса – откъсване на Европа от Русия и контрол над Европейския съюз. Идеално ще им се получи. Резултат от великата доктрина – намери глупак, който да ти реализира интерсите за собствена сметка – разрушена и обезлюдена Украйна, превърната в аграрен придатък (каквото остане от нея).

Русия и САЩ с реализирани интереси и горещата война свършва. Продължава се със студена война, демек с политика, която е продължение на войната с други средства. И тъй, до следващата гореща война. Тук някой юрдек няма ли да прокряка, че това можел и той да го каже. Можеше, ама изтърва момента.

И как ще продължи горещата и студената война в Близкия изток. Чети дядо Хенри по-горе. Като свърши петрола, ще видим. Дотогава, петролът е прекалено важна стока, за да се остави в ръцете на арабите. Трябва да се контролира значи. Как – с политика (студена война) и ако методите на политиката (мека форма на война) не помагат, тогава си минаваме към твърда гореща войница.

У нас какво е? Инсталация на формиращо се продажно племе, което да реализира чужди интереси. Контрол постигнат. Успешна политика значи. А българската политика успешна ли е? Че какво контролира продажното племе? Нищо. А нищо, ще кажете, контролира реализацията на чужди интереси. Тъй, значи спокойно може да го наречем успешна еничарска политика. Добре – всички да са доволни.

Стига за това.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Я да видим какво ви писах, докато юрдеците кряколачеха стандартното – Витанов грозен, глупав и нищо не разбира.

1. Писах ви, че за 10-на дни израелската армия ще изтласка палестнинците нахлули на израелска територия. Стана ли – стана.

2. Писах ви, че после нещата ще увиснат на бифуркационна точка, по-вероятният изход от която е инвазия в Газа. Ето, нещата са увиснали на бифуркационната точка и чакаме накъде ще тръгне системата.

3. Писах ви, че Излаел има нужда от 3 седмици за да извърши подготовката на мобилизираните запасняци до ниво батальонни тактически групи, годни за действие в Газа. Трите седмици изтичат в края на тази седмица.

4. Писах ви, че Израел има нужда от повече време за да приведе бригадите от запасняци в боеспособно състояние и вероятно няма да чака да дойде това време ( малко след средата на ноември) и ще удари, разчитайки на въздушно и артилерийско превъзходство.

5. Писах ви, че очакваните израелски загуби ще са големи вследствие на добрата подготовка на палестинските формирования в Газа. За да се намалят тези загуби, ви писах, че трябва да се натиснат някои от трите копчета, които изключват части от мрежата на военната структура на Хамас.

Така, нещата са ви ясни и може да следите обстановката. Войната си върви и с други средства (дипломация). САЩ опитват да държат на каишка сунитските държави, но не могат да държат на каишка шиитите, защото това означава до се разправят с Иран. И понеже не могат а се разправят с Иран, се очаква активизация на поддържаните от Иран групировки в Сирия, Ирак, Ливан, в Газа и на западния бряг на река Йордан.

Войната в Украйна.

Вчера ви говорих доста за логистиката. Днес ще поговорим малко повече за сражението покрай Авдеевка, защото то се очертава да е значително. Какво съм ви писал (докато юрдеците кряколачат край Шадавана какви са големи експерти)

1. В момента валят дюшеши за Путин. Вливането на западна помощ в системите на украинския пациент е силно намаляло и това ще се отрази на боеспособността на украинската армия. Така, руснаците нямат зор да бързат.

2. Кротко си чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 27 – ти.

3. Месомелачките си работят, руснаците бавно напредват покрай Купянск и Авдеевка. Зимата иде.

4. Големият юруш отдавна умрЕ. Сега, трябва да се прави нещо, че вниманието е насочено към Израел и Палестина. И се почват опити за форсиране на Днепър. Нова месомелачка, кото ще очаква да бъде залята с трупове на украински войници. Вчера ви обясних защо.

5. Какво имаме при Авдеека. Французите му викат бокаж – полета с полоси от дървета, за да не вихри вятърът. Трудна обстановка за водене на бойни действия – във Втората световна война, след десанта в Нормандия, съюзниците са дали доста жертви из френските бокажи въпреки голямото си чеслено превъзходство и превъмходство в техника.

6. Бокажът е трудна територия за настъпление . Затова руснаците не бързат, още повече, че нямат грамадно числено превъзходсво. За тях е по изгодно а оставят украинците да пробват да настъпват през бокажите. Така лесополосите се покриват с украински трупове. Украинското пушечно месо намалява. Помним фон Молтке, нали така: Като ти замине армията, заминава и територията, щото няма с какво да я отбраняваш. Какво казва фелдмаршал Кряколяк Юрдек фон Шадраван? Кря-я-я-я, кря-я-я-я, кр-я-я-, кря-я-я-я! А-ха-а-а-а, какъв велик анализ. Фердмаршал како, фелдмаршал батка!

7. Тактика на руснаците при Авдеевка – същото, както навсякъде, където Сирски командва отбраната на градове – бавно обхващане на града в клещи, изласкване на украинците от голямо индустриално предприятие или мина покрай или в града и използване на предприятието за база за щурма на града. От Лисичанск до Бахмут – все така. И все успешно.

8. Какво правят руснаците – полека превземат позициите покрай Авдеевка. Докато юрдеците кряколачат покрай Шадлавана, ние мислим за логистиката. Иде есен, а с есента иде и кал. Превес ще има този, който може да спре доставките на оръжие, храна и обарудване на другия. Сега ясно ли е, защо руснаците превземат позициите покрай Авдеевка?

9. Големият завод – има голям химически комбинат покрай Авдеевка. С господстваща височина – изкуствен хълм от отпадъци, свързани с производството. Руснаците вчера вдигнаха руското знаме на тоя хълм. Господстващата височина им дава възможност за тежък обстрел на пътищата за доставки за украинската армия. И възможност да атакуват и заемат северната част на химическия завод. На Сирски пак му гласят бахмутския номер.

10. Чувалът не се затваря. Устроена е авдеевската месомелачка – за да държат града, украинците трябва непрекъснато да вкарват войски по прострелвани пътища и тези войски ще бъдат смилани от руската артилерия. Путин няма за къде де бърза. А като свърши пушечното месо, ще дойде време да ви кажа нещо от фон Молтке. Знаете какво.

Е, стига толкова. Оттук нататък, който може да прави сметки, ги прави. Да оставим и фелдмаршалите Кряколяк Юрдек фон Шадраванчовци и те да кажат нещо по въпроса.

Какво правим ние? Я пак, за четвърти път

Закон на Витанов: Когато използваш главата си да ореш земята, а политиката си я правиш с вирнат гол задник на който няма дори и чифте пищови, нещата никога не свършват добре.

Никой не може вече да каже , ме не съм го напомнил това три пъти. Но вие си знаете – формиращо се племе от продажници залива с тюрлюгювеч от продажничества руината на българската цивилизация и при това ежедневно. Някои може да са доволни от това, но аз не съм. Мисля си че България заслужава нещо по- добро от юрдеци, крякащи около Шадравана.

И още нещо. Не съм кандидат за ректор на Софийския университет. Желая успех на адаша, знаем се от над 30 години с него. Внимавайте, чистите ми цитати са доста над 1400, а чистият ми h-индекс е доста над 20. При това трябва да умножавате индекса по 1.6, а чистите цитати по 2.5 грубо казано, ако искате да правите сравнение между математика и физика. И не забравяйте, кой е писал ей това на картинката. Колкото и кряколачене да иде от шадравана, това се умножава по нула като компетентност, за да му се ежите на тоя. И не забравяйте – когато Николай К. Витанов говори на Запад за наукометрия, всичко слуша. Защо? Виж картинката. Хайде, крякайте си сега на воля.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 456 дни.

15 месеца са 457 дни.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 558 дни. 19 месеца са 578 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 550 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая.

1. Вълната продължава да е полегата и това се очакваше. Юрдеците нещо да изкрякат, че и те можели да го кажат това?

2. Представяте се отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилна над 500.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – заформя се полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници.

5. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Не се пазете и вълната ще се вдигне. Можете обаче да я пресечете и виждате, че пресичането може да стане – ето, вълната не може да се вдигне в момента, защото по-голямата част от народа се пази.

Знаете: Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и война

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *