Георги Марков: Големият натовец Тагарев защитаваше дисертация в СССР

Свят

1. Няма как Тагарев да е по-голям евроатлантик от великия президент Доналд Тръмп, който в предизборно интервю каза, че е в отлични отношения с Путин. Като добави, че не е лошо да си в добри връзки с лидери на ядрени държави.

2. Няма как Тагарев да е по-голям натовец от Орбан, който вкара страната си в НАТО още по време на първия си мандат. При това, Виктор е борец за демокрация, а Тагарев наследник на демокрацията. Когато по времето на комунизма, на 16 юни 1989 г., Орбан изгони съветските танкове, Тагарев защитава дисертация в СССР.

3. Тагарев няма как да е по-голям американец от Робърт Кенеди Младши, потомък на славна фамилия на Демократическата партия на САЩ. Професор Кенеди е кандидат за президент на Щатите и обвини Байдън за войната в Украйна, напускайки Демократическата партия. Преди няколко месеца той обяви, че убитите украински военни са над 400 000 и призова за мирни преговори.

4. Тагарев няма как да бъде по-голям европеец от българския цар Симеон Втори, дето дедите са му управлявали Европа. В Брюксел му викаха Господин Европееца. И по-голям натовец не може да е от царя, че той като премиер, ни вкарва НАТО.

Та, нека да чуем Величеството: “Винаги с EС,никога срещу Русия!“.

5. Taгарев няма как да е по-украинец от Кличко, който за пореден път обвини Зеленски в авторитарно управление в германски, швейцарки и канадски медии.

6. Тагарев няма как да е по-добър военен специалист от Дъглас Магрегър, известен офицер на Пентагона, според който поражението на САЩ и Украйна във войната, е катастрофално и особено от всепризнатия капацитет, също от Пентагона – Ребека Кафлър, която казва, че Байдън е подписал смъртната присъда на Украйна с безумния ход да я прави натовска държава.

Гледам ужасяващи кадри по унгарската национална телевизия на насилствена мобилизация на младежи. Въоръжени ги ловят по магазини и в градския транспорт. Украйна има нужда от солдати. Ама никой не изпраща – нито Байдън, нито Макрон, нито Шолц. Прав е бил Сорос през 1993 г., че Запада не иска да вижда децата си в ковчези.

Въпросът е, че и доброволци няма, като Тагарев например, който все не отива на фронта.

7. Като казах Шолц, та сетих, че иска да забрани партията Алтернатива за Германия. Миришело му на фашисти… Цирк “Буш“! Партията на Шолц с подкрепа от 14% ще забранява Алтернативата с 24%!

Великият канцлер Хелмут Кол обедини Германия, а безличният Щолц явно ще я разедини, защото Алтернативата е първа политическа сила в бившето ГДР. Партията ще спечели изборите на есен в Саксония, Тюрингия и Бранденбург.

Прочее, източните, а не западните немци бутнаха Берлинската стена на 9 ноември 1989 г., докато Кол и Геншер бяха на посещение в Полша.

Спомням си думите на президента Рейгън: “Господин Горбачов, махнете тази стена!“. Но народът от Лайпциг и Дрезден излезе и я свали. Шолц да има едни на ум за Лайпциг и Дрезден, както и започващата от днес стачка на машинистите. За първи път Германия ще е без влакове цели 7 дни!

8. Съпредседтелката на партията Алис Вайдел в интервю за Finansial Times обеща, че ако Алтернатива за Германия спечели изборите, ще иска ограничаване правата на европейската комисия, чийто чиновници командват ЕС без да са избрани и намекна, че германците трябва да решат дали да останат в ЕС с референдум.

9. Унгарската телевизия Hir.TV пусна новината, че нашият Ванката Кръстев, съветва бъдещия шеф на партията на Сорос в Маджарско – Ана Донат, как да бутне Виктор Орбан. Снимка дори си поместила госпожата c наш Ванчо. Важна е неговата рецепта, която е дал, след като им се накарал, че ни ги бива. “Търсете си човек с инстинкт на убиец като Орбан“, казал й нашият Ванчо.

10. Tръмп препълни залите на всички градове в Ню Хемпшир и утре ще се наложи Ники Хейли да хвърли кърпата или да стане за смях, ако продължи кампанията си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *