Проф. Витанов разбиващо: Ако тръгнем да арестуваме чуждите агенти, трябва веднага да арестуваме половината управляващи, които слугуват на посолството

България отблизо

Професор Николай Витанов даде кратка информация за политиката и войната към днешна дата. 

 

Ето какво написа професорът в профила си във Фейсбук:

Кратка информация за политиката и войната за 26 септември 2023 г.

Няма промяна в теориите на основата на коите ви обяснявам какво става. Те се си основани на идеите на Бжежински и се потвърждават. Ден след ден. Да започваме

Збигнев Бжежински (ден 20)

….При наличие на по-развити нации, ограничени от собствената си по-висока технологична способност за самоунищожение, както и от личен интерес, войната може да се превърне в лукс, който само бедните народи на този свят могат да си позволят….

Така, де, хващаш бедняк да се бие за тебе в прокси-война. Още повече, когато плановете са да намалиш населението на бедняка 10 пъти и да го превърнеш от доста индустриализирана държава в аграрен придатък. На колене пред Бжежински юрдечета мои, на колене.

Караме нататък

Българската политика

Работна теория – формиращо се племе от продажници продава ежедневно българските национални интереси и забаламурничва народа с Кукленото шоу. Нали е така по Бжежински? Така е,

Е, кажете ми сега – не е ли Куклено шоу? Ама пак не им е дошъл акълът как се прави. При тая ниска избирателна активност, ако бяха изкарали Натали Трифонова за кандидат-кмет, щеше да утрепе другите кандидати. При равна степен на некомпетентност, тя поне има крак да покаже и да развълнува избирателя да иде да гласува за нея.

В следващите дни интензитетът на кукленото шоу се очаква да се засили. Куци и сакати кукли ще ви убеждават, какви добри кметове ще бъдат. Като имате наум, че компетентността на кандидатите непрекъснато спада, очаквайте нови рекорди в забатачване на комуналната инфраструктура.

Иначе продажбата на националния интереси си върви непрестанно. Гледам, някои приказват, че нашенските служби изтървали руския агент в Руската църква, та партньорски служби трябвало да им го казват. Абе какво я дъвчете тя църква? Пинчеросване, та да ги погали по главицата ГОСПОДАРЯТ. Че те нали службите ако тръгнат да арестуват наред чуждите агенти, трябва да арестуват веднага половината управляващи заради ПОСОЛСТВОТО.

Я приемете тук американския закон за чуждестранните агенти, изкарайте наяве финансирането от чужбина, да видите какво чудо ще настане. Тогава ще видите, какво е шкембепльоскане по жълтите павета в защита на чуждестранните креатури. Тогава ще ви стане ясно, какво означава думата продажник. Тогава ще ви стане ясно, как се формира племе от продажници.

Нищо неочаквано обаче – пинчерите на ГОСПОДАРЯ пинчеросват в посока, указвана им от ГОСПОДАРЯ. Всичко си е прогнозирано – какво друго да очакваш от наведени вектори, орящи земята.

Кукленото шоу, дами и господа!

Я пак да напиша. Въпрос – Витанов, ти ако беше на мястото на ГОСПОДАРЯ, какво щеше да правиш? Същото, юрдечета мои, същото. Като има продажници, защо да не ги купувам. Аз съм тук да си защитавам националните интереси, а национален интерес в съответната страна най-добре се защитава, като си купиш от местните продажници. Това е положението.

Закон на Витанов: Баламосай местните продажници, които се ловят на голи идеологически куки и си купи от тия, които не се ловят. Така ще си реализираш националния интерес за сметка на тези, които продават народа си и за сметка на народа им.

Толкоз.

Войната

Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.

Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.

По фронтовете – нищо интересно. Поредните юруши, поредните украински войничета на 2 метра под земята, поредното систематично разрушаване на украинската инфраструктура от съветските времена (добре че я има). Затова, да погледнем малко в перспектива.

Чичо Сам ще бъде изправен пред нарастващи проблеми в Украйна през 2024 година? Защо така?

1. Иде кал и зима. Както знаем, това сковава оперативните възможности на западната техника. Украински голям юруш със собствени сили едва ли ще има.

2. През зимата ще се усети болезнено разрушаването на инфраструктурата. Украинците досега са възстановили приблизително една четвърт от разрушеното. Три четвърти си стоят в руини.

Та значи, още една зима може да се отрази фатално на украинската енергийна инфраструктура. С една дума – студ се очаква. И народно недоволство. Значи да чакаме много демократичен полицейски режим.

Закон на Витанов: Демокрацията води до ексцесии. Затова първата задача на мъдрия управляващ е да ограничава ексцесиите на демокрацията.

НЪл тъй? Чърчил беше казал, че демокрацията не е особено хубаво нещо. Ама нямало по-добро, мислил си Чърчил. Има една теорема на Кенет Ароу дето друго казва, ама нейсе.

3. Листата на дърветата падат и украинската армия няма къде да се крие от руската артилерия. Следва бу-ум-шака-лак и украинската армия трябва да се крие под земята. И живи и умрели – под земята.

4. Още има за мобилизация – мъже, жени, куци, сакати, болни – няма значение. Напролет ще има ново пушечно месо за смилане.

Руските месомелачки се очаква да продължават да работят. Зима от 120 дни – поне 50 000 убити и още 100 000 негодни за война (като тежко ранени например). Очаквани безвъзвратни украински загуби за зимата – 150 000 души. Руски загуби? 3 пъти по-малки. И това не е малко, но е поносимо – допълнителна руска мобилизация няма.

5. Какво да очакваме след зимата? Камъните падат, падат от небето. Ама къде падат – в Харковска област. Писал съм ви отдавна, че решителното сражение в тая война ще е за Славянск и Краматорск. За целта руснаците трябва да напреднат в Харковска област.

Сражението за Бахмут ще е нищо пред сражението за Славянск и Краматорск. Но до това сражение няма да се стигне бързо. Първо през руските месомелачки трябва да бъдат смлени 300 000 човека безвъзвратни загуби, които Украйна ще мобилизира през тази зима. Това може да заеме доста време през 2024 година. След което ще дойде редът на 100 000-ната групировка около Славянск и Краматорск.

6. Падането на Донбас ще принуди украинската армия да отстъпи зад Днепър. Форсирането на Днепър с разрушени мостове ще коства много жертви на руската армия. Обаче има руски и белоруски територии, от които тоз проблем може да се избегне. Тъй че с падането на Донбас се очаква засилване на военните действия в Северна Украйна.

Отвличането на украински части на север може и да доведе до форсиране на Днепър в южна посока (Одеса).

Както виждате, чичо Сам има доста да мисли. Ще му трябва пушечно месо. Да ви е ясно отсега това нещо, продажници на българските интереси. Отслабването на Русия и непревръщането и в империя струва пушечно месо, а както ви описах, скоро украинското няма да е достатъчно. Ясно е какво ще измисли чичо Сам – пушечно месо има по източна Европа.

Хайде стига за днес. Докато дойде калта се ще е така – руснаците методично ще смилат украинската инфраструктура, украинците ща отговарят с някоя пропагандна атакичка, за да покажат, че пациента на системи още мърда. Show must go on. Докато тоя, дето плаща реши, че рейтинга е падна и шоуто трябва да свърши.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 429 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 531 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – тя си се надига, но засега опасност няма. Все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност – по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Прогнозата за септември я знаете – до края на месеца не се очаква да се случи нищо обезпокоително. Докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Просто внимавайте повечко и си вършете работата.

Напомням, че вече не работя за правителството. Тъй че спокойно може да игнорирате тези прогнози. Не им обръщайте внимание. Голяма работа, че някои от моделите на Витанов са публикувани вече по дебелите списания. Голяма работа, дето отдавна ви казва, че да края на месеца случаите няма да прехвърлят 500 на ден. Голяма работа, кой беше тоя Витанов? А-а-а-а, никой, никой.

Замислям се дали въобще да давам някакви прогнози за развитието на текущата вълна.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *