Проф. Витанов разкри какво бъдеще очаква Украйна

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 21 март 2024 г.
Оставям ви да се наслаждавате на политическия цирк и на кукленото шоу. Днес е ден за набиване на канчета, тъй като външните интереси натискат разглобената сглобко-коалиция да продължи да действа. Ясно ви е, че всеки резултат, който не води до избори, ще се получи чрез чудовищно набиване на канчета и още по-чудовищно навеждане. Оценката ми я знаете – изключително некадърен опит за държавен преврат, тотално некадърно изпълнение. Абсолютни аматьори, но това ви бе прогнозирано отдавна. Тотална лакомия и борба за кокала. И на това му се казва стабилност и мисъл за народа. Мо-о-о-оля-я-я! Стабилност, КАИШ? ДЕКА Я ВИДЕ? Мисъл за народа? Кой по-точно и как мисли за народа? Тотална тъпотия се лее тия дни из българското политическо пространство. Гледайте, просто гледайте. Такова чудо едва ли ще видите втори път в живота си.
Караме нататък.
Едуард Лутвак (ден 9)
… Първата препоставка за държавен преврат е социалните и икономическите условия в страната, където може да се осъществи превратът да са такива, че да допускат участие в политическия живот само на малка част от населението. …
Тази предпоставка се елиминира докато народът успешно бива лъган, че уж участва в политическия живот посредством избори. Но идва момент, когато народът вижда как управляващият елит го мами най-безочливо – групите в елита се плюят едни други преди изборите, а след тях плеснат с ръце и се прегърнат и се целунат и си делкат властта. Тогава “магията на изборите” изчезва и народът е изправен пред голата озъбена реалност, че от него и от участието му на избори нищо е зависи. Първата предпоставка за държавен преврат започна полека да се изпълнява в тая държава. За коя ли държава ви пиша?
Международна тема днес – войната в Украйна.
ЦРУ направо си казва, че без американската помощ териториалните загуби на Украйна през тази година ще са значителни. И че без допълнителна и постоянна поддръжка от страна на САЩ, Украйна не я чака светло бъдеще. Я-я-я-я-я, каква изненада! Че той и Витанов казва същото. Всъщност, както знаете, никаква изненада няма. Чичковците от ЦРУ преди да станат чичковци от ЦРУ са били студенти, които са учили как се правят анализи и кое как е по хубави книжки, писани от големи майстори. Ами той и Витанов е чел същите книжки. Къде е тук изненадата, че чичковците от ЦРУ и Витанов приказват едни и същи работи. Няма такава. А вие четете какво ви пише Витанов относно тъпотията, некадърността и набиването на канчета. Може да сте сигурни, че чичковците от ЦРУ си мислят и приказват същото.
И тъй, диагнозата на чичковците от ЦРУ (и на Витанов) за Украйна е лоша. Чичковците от ЦРУ обаче винаги имат изход от ситуацията. Винаги могат да хързулнат някого да им свърши работата. Появи се странен на пръв поглед кандидат за това – Макрон. Всъщност никак не е странно. Чичковците от ЦРУ, другите чичковци от ГРУ и съответните китайски чичковци успешно изтласкват французите от Африка. И френското правителство трябва някак да се оправя с тая ситуация. Оправянето е по системата – от трън на глог, чИ по-висок. Пращане на френски части в Украйна. Абсолютно лошо изпълнение за французите. Вместо френските войници да мрат някъде там далеч, в Африка, сега ще мрат директно пред телевизионните камери в Украйна. Това много трудно ще бъде продадено за успех във Франция. Французите са народ свободолюбив и това винаги е имало последствия. Да напомним, че последната твърде известна жертва на мераци да показва юмруци на руската мечка бе самият Наполеон. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Нали така. Да напомним тази поговорка и да кажем на нашия пинчер-бауцариат: гледайте как хързулват французите и внимавайте да не ви хързулнат и вас. Има червена линия, поставена от цар Борис III. Четете Лутвак, който казва, че произволите и самоуправството на малкия управляващ елит могат да накарат много по-големия народ да се сети, че тоя елит лесно може да бъде свален. И както става по нашите краища, следващият елит обикновено наказва за назидание предишния. И за успокоение на народа. Мислете, ако можете да мислите, докато тежките чукове откъм хълма с козичките набиват канчета до смачкване и съсипват резбите на … болтовете, които се обръщат на нитове, че да държат сглобката.
Толкоз за днес.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 604 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 707 дни. 23 месеца са 701 дни. 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 706 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 707 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – вълната си замина, съвсем според прогнозата. Няма нужда от по-нататъшни прогнози.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *