Проф. Витанов разкри как се провалиха ПП-ДБ и кой иска да нахлуе в Украйна

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 29 март 2024 г.
Разбира се, нито дума за българското население в Украйна, по което украинската армия стреля с български снаряди. Неудобно е някак, нали така юрдечета крякащи мои. Ето ви един общ
Пък вие си го прилагайте както намерите за добре и към каквото намерите за добре.
У нас.
Подготвянето на представянето на книгата за Япония върви. Представянето ще бъде
на 10-ти април (сряда) от 18 часа
в Големия салон (зала “Марин Дринов”) в Централната администрация
на Българската Академия на Науките
улица 15 ноември №1
Това е сградата на БАН, която е срещу старата сграда на Народното събрание, до паметника на Цар Освободител.
Заповядайте, ще си поговорим за Япония и за други неща. Който не е успял да си набави книгата, там ще може да го направи директно от издателството. Разбира се, ще има и автограф.
Въпроси може и да задавате предварително. Питате ме защо убиха Синдзо Абе. Политически убийства има и в Япония, макар, че не са толкова чести. Абе преформулира доктрината за развитие на Япония и това раздразни доста хора там. Промените са доста дълбоки, в книгата това е наречено трети разрив в националното съзнание. При всеки такъв разрив се повишава вероятността от политически убийства, защото имаме многобройни недоволни. Например, при първия разрив на националното съзнание в Япония, започнал след идването на ескардрата на комодор Пери преди над 160 години, е убит тогавашният министър -председател, който подписва споразумението с американците за отваряне на японските пристанища за търговия. Убиват го недоволните от политиката на отваряне на Япония. Същите тия, само след няколко години, вече са първи радетели на поритиката на отваряне.
Тъй, че, в периоди на разрив на националното съзнание може да се очакват политически убийства на високорангови политици. В Япония обикновено го отнася някой министър-председател, а в старите времена – и някой шогун. Това е отговорът на вашия въпрос.
Още у нас.
Циркът си продължава. Мандатната процедура се извъртя. Сега почва прегледът на домовата книга. Ицита-Мицита нещо не пърхат, щото почна да се вижда какви са ги …. (тук сложете дума каквато ви е по вкуса) из конституцията. Можете да сложите например думата нацвъкали. Или пък друга дума. Следващите дни ще протекат по следната схема: Зор,зор,зор, канчебой. Зор, зор, докато се прави служебно правителство, канчебой то да не е твърде про-Герб ориентирано. Очаквайте и фалшификации на изборите. Пропадналият политически проект трябва да се спасява. Това е положението. Сядаме и гледаме
Зор, зор, зор, канчебой…….
Караме нататък.
Едуард Лутвак (ден 14)
…Разглеждайки политическите последствия от икономическата изостаналост, констатирахме, че ключов елемент тук се явява концентрацията на цялата власт в ръцете на малочислен елит. Обратно, развитите страни, властта е разсеяна и е трудно да се завладее чрез преврат. Тук се сблъскваме с още едно препятствие пред преврата: властта може да е в ръцете на групови сили които използват правителството или в ръцете на регионални сили, зависимостта н които от центъра може да бъде не повече от теоретична…
Тъ-ъ-ъй. За нещастие на нашите превратаджии, в България има известна деконцентрация на властта след преврата на 10 ноември 1989 година. Сложете некадърни превратаджии към тази деконцентрации и ето ви една причина за неуспеха на настоящия преврат. Деконцентрацията у нас все още е от първи тип: властта е разпределена между групи от хора. Колкото и малко да е това разпределение, това е вълната, пречеща на крив…. (я тук пак ами си допълнете изречението, например пишете ракета или каквото там ви дойде наум). Това не можа да преодолее схемата – троп-троп краченце, пльос-пльос шкембенце, дай ми постченце. Канченабиването също не помогна особено. С чичковците от ЦРУ сме на едно мнение, че насищането на България с американски съветнци е недостатъчно, че и големи американски войски няма. Е, като няма и Пиночет (демек опитни превратаджии) преврата пльосна зад фикуса да слуша как върви контрапреврата. Нали така.
Сега върви канчебой за да се спаси колкото може от пропадналия проект. Некадърността на превратаджиите от проекта ама изважда на светло връзки и зависимости, които не би трябвало да са в светлините на прожекторите. Тъй си мисля аз. Пък може и да бъркам.
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там?
Ами какво става. Става, каквото ви е прогнозирано. Но днес да поприказваме пак малко за логистика. Ще се пращат натовски войски в Украйна значи. Откъде обаче? Най-големи мераклийки са трите балтийски държави. То там ситуацията с армиите е смешна. Прибалтийските държави няма да издържат и три дни без НАТО срещу руската армия. Наскоро една от тях отдели ця-я-ял войник в подкрепа на натовските усилия срещу хутите в Червено море. Смешно ли ви е ? Ама не е смешно. Тия които най много настояват за натовски войски в Украйна, нямат почти никакви възможности да изпратят такива. Трудно ще намерите окомплектована местна бригада в района, за флотове и военно-въздушни сили изобщо да не приказваме.
Следователно, тези юнаци се използват, както се казва за нагнетяване на обстановката. От друго място ще трябва да дойде пушечното месо. Унгария и Словакия? Ами, ами, там са Орбан и Фицо. Да-а-а-а, трябва да им се спретне по една цветна революцийка, едно превратче, че да се освободи пътят на пушечното месо към Украйна. Ако не знаете обаче, Орбан е добре запознат с теорията и практиката на цветните революции, тъй, че там номерът трудно ще мине. Отъкаде е запознат? Ами той човека се е обучавал при соросоидите. Сорос го е гласил за собствен кадър. Както се казва – каква голя-я-я-яма грешка. И не му харесало обучението на Орбан. Което си има и последствия. Тъй, че, засега отписваме Унгария и Словакия. Чехия? Добрият войник Швейк срещу руската мечка. Ами, ами, не го виждам това. Чехите оръжие ще доставят, ама пушечно месо в големи количества – едва ли.
Полша. О да-а-а-а, кандидат номер едно. Румъния – още един кандидат. Германците? Едва ли. Виж французите се петелчат, но там си имат Чуждестранен легион за тези случаи. Ама колко е той. Е-е-е-е, ще може да удържи 30 километра фронт за някое време. Англичани? Ами, ами, те не работят така – директно с пушечното месо напред. Американци? Тцъ,тцъ-ъ-ъ-ъ, избори идат, всеки ковчег на американски войник е голям чук в ръцете на чичо Дончо. Италианци? Италианските походи в Русия никога не са свършвали добре.
Пропусна ли Витанов някого? Да-а-а-а, веднага се сетихме кой бе пропуснат. Страната на “евроатлантиците”. Които са ги оставили да бауцат за евроатлантизъм, за да могат после да им кажат – а сега, като сте толкоз евроатлантици, пратете една бригадка пушечно месце, че украинците имат нужда. И понеже нашенските “евроатлантици” никаква бригадка няма да пратят, трябваше да им се направи преврат от послушен политически проект с голяма подкрепа чрез набиване на канчета от хълмовете. Видяхте какво стана. Некадърността и лакомията за власт, подплатена от системата – троп-троп краченце, пльос-пльос шкембенце, дай ми и туй и онуй поточенце (и после и онуй и онуй и ей-й-й-й там другото, на вътрешния министър ли беше) и огромната неграмотност относно това, как се прави грамотно преврат, доведе до провал на политическия проект и да провал на пушечното месце за Украйна. Засега де, засега.
И докато текат тия весели процеси у нас, на фронта действа
Логистичен закон на Витанов: Понеже руската логистика е по-добра от украинската, то всяка перемога се обръща в зрада.
Докога ще действа тоя закон ви е ясно – докато украинската логистика стане по-добре от руската. Как изглеждат нещата в момента – пациент с почти спрени системи срещу огромната баба Меца. Е, какво очаквате да стане и какво очаквате да ви прогнозирам? Четете логистичния закон на Витанов по-горе.
Сега малко чувства по изключение. Жал ли му е на Витанов за украинците. Разбера се че му е жал. Мрат като мухи. И за чий интерес? Хързулването на един народ. Това трябва да се изучава в учебниците.
Сега малко шега за завършек. Едно време имаше едно такова твърдение
Всяка линия, успоредна на Априлската линия на партията, е права линия.
Е, април иде и с него и официалната Априлска линия. Линията на Витанов не е успоредна на официалната Априлска линия, следователно не се разглежда като права и като така не се отбелязва от официалната пропаганда. Грешка. Да не се окаже, че Априлската линия по някое време ща тръгне да става става успоредна на линията на Витанов. Коя линия е права и коя не – ще видим когато стигнем да САЛФЕТКАТА. Тогава ще видите, че правата линия е тази на Витанов, а официалната Априлска линия (пак) е нещо друго.
Толкоз за днес.
Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 612 дни.
Броячът си върти. 20 месеца са 612 дни. 20 месеца валидност.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 715 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 715 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на април. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 715 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – вълната си замина, съвсем според прогнозата. Няма нужда от по-нататъшни прогнози.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *