Проф. Витанов: Руската армия напредва и няма кой да я спре

България отблизо

„Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни предупреждава относно Иран“ – така започва ежедневният анализ на математика проф. Николай Витанов, в който той говори за случващото се на българската политическа цена, а освен това коментира и фронтовата обстановка в Украйна и Израел.

 

„Хенри Кисинджър (ден 17)

… Умерен иранец е този, който е свършил патроните …

Кратичко обяснено каква каша ще настане в Близкия изток, ако САЩ закачат Иран. Бях ви писал, че Иран си пази Хизбула. Те са шиити. Хамас са сунити. Това може да ви подскаже някои работи, като например защо Хизбола не се много меси в текущата война.

У нас се задава голяма веселба. Ахмед Доган се връща в явната политиката. Лети значи, висока топка. От калибъра на Стоян Михайлов. Кой пък беше тоя? А-а-а-а, никой, никой.

Не се кахърете. Некоалиционната сглобка – коалиция ще изкара още някое време. КаТ тЪ наведЪт два пъти, Щта наведЪт и трети.

Тоя закон за навеждането определя политиката в България. Кого навеждат? Марш по софийските хълмове да питате. Кой хълм? Оня с високия хотел и още по-високото нещо до него.

Та така. Кукленото шоу продължава по план. Писах ли ви, че ще ви набълбукат с дългове. Писах ви. Бълбукат ли ви? Бълбукат ви.

Невидима ръка на пазара – ала бала. Аз, като спец по Япония, да ви кажа – Гьосей шидо – там е истината. Ама туй в ХарварТ не се учи. Учи се на 50 километра оттам – в MIT, към чиято икономическа школа принадлежа и аз.

Сега ще ви надигат данъците и цените. Гледайте какво ще стане с цената на тока, като ви натирят на “свободния пазар”. Ще скочи много. Що? “Пазарно” ще ви набичат още посредници между вас и производителите на ток. А тез посредници и те печалбка трябва да папат. “Капитализъм” му викат на това.

А вие се гответе за месеца на Карл Маркс. Виждам, че ви се иска месец на Хитлер с коментари от Витанов. Хитлер е много интересен. Между другото има железен кръст за храброст от Първата Световна Война. Нъл тъй? Не е като генерал дьо Гьол и маршал фон Шадраван, които имат пера и не знаят нищо за идеите на Хитлер. Та, като така, ще се яви някой нов Хитлер и ще ги избъзика, преди да им резне юрдечите главици.

Олеле-е-е-е, уплаших ги. Няма, юрдечетата на бати, няма. Само трябва да се научите бързо да казвате едно след друго на немски – Победа! Да живей! Не знаете как е на немски? И това ли не знаете? Ами, ами, знаете, ама не се сещате. Питайте някой, да ви каже.

Напред към войните.

Войната в Газа.

Какво каза Витанов? 10 000 убити ще станат, а после и десетки хиляди. Дотук – 10 600 убити палестинци, към 2 000 убити от израелска страна. Значи – 12 600.

Минаха ли 10 000? Минаха. Значи прескочиха десет хиляди и отиват по посока на десетки хиляди. Ранени в Газа – 25 300. Всичко убити и ранени – гонят 40 000. туй десетки хиляди ли са. Десетки хиляди са.

Израелската армия се занимава с тунелите в Газа. Докато бригадите запасняци постигнат бойна готовност за масивен щурм на град Газа. Още към седмица има до тоз момент, 15 ноември, нали така ви писах. На мен ми е интересно, като сринат Газа, после какво ще правят израелците. Щото има

Закон на Витанов: Радикализацията на палестинците е право пропорционална на времето, което те седят без държава.

Значи, трябва да им се направи държава, за да се спре радикализацията. Къде това? Иначе трябва да се действа по другия закон: Няма човек, няма проблем и да се наблъскат в друга държава. Египет? Ами, ами, не щат и да чуят за тях.

Що? Ами Хамас са клан на Мюсюлмански братя, които имаха президент в Египет, дето беше свален с военен преврат от сегашния египетски президент. Йордания? Цъ,цъ – там имат доста перипетии с палестинците. Ливан? Там царува Хизбела, а те са шиити, а не сунити, като Хамас. Турция? Може, ама там има вече доста миграти.

ЮВРОПА? Там може. Тъй, че читатели мои, не се чудете, като тръгнат бежански потоци към Европа и почнат да им прилагат новите правила – те искат в Германия палестинците, ама принудително ще ги пратят у нас, че у нас няма толкоз мигранти. Нъл тъй, продажничета розоводупести български – такива са новите правила, приемаш мигранти без да пискаш, колкото ти кажат от Брюксел.

Какво беше: бодро плющим шкембета по жълтите павета, продажници сме ний, ура! Е, ами карайте така, далече ще стигнете.

Войната в Украйна. Какво беше това, къде го по новините? Ау-у-у-у-у, ама нали беше борба на живот и на смърт, ама нали беше заплашена нашата цивилизация?

Ама лошите руснаци как разрушават добричката Украйна. Гледаш Киев, гледаш и Газа. И си мислиш – туй европейските ценности са голяма работа. Гола кука за налавяне на милиони шарани. Трябва значи и аз да ги взема на въоръжение.

Инак си чакаме. Чакаме Год…., ъ-ъ-ъ-ъ, не Годо бе, Големия пробив чакаме. Успехът на Големия пробив е ясно дефиниран – превземане на Токмак. Чакаме превземане на Токмак – ден 42.

Какво ви пишех постоянно – тактиката “Таракан” на украинската армия е тъпа е ще доведе до недостиг на пушечно месо. Руснаците хитра се дръпнаха, пуснаха месомелачките и ето ви го резултата. Я пак да напомним фон Молтке – когато ти замине армията, ти заминава и територията. Защото няма с какво да я пазиш.

Но какво всъщност става по украинските фронтове? Защо изведнъж всички медии се умълчаха. Много просто. Руснаците взеха инициативата и напредват, без да бързат. Да ви напиша пак:

Голямо шоу ще е, когато евроюнаците и нашите бауц-бауцари ще трябва да ви обясняват на вас и на европейските народи, защо се наляха стотици милиарди в Украйна, а накрая руската армия е поне 200 километра по-близо до центъра на Европа ( и до нас и да нас). Щото тез стотици милиарди можеха да идат например за развитие на Източна Европа. Ама, европейски ценности, ама човешки права, ама бауц-бауц.

И тъй, обстановката по фронтовете. Почваме от север на юг. При Купянск – все същото – руснаците си напредват без да бързат, пълно информационно затъмнение. По-надолу, при Бахмут, руснаците пак влезли в Клещеевка. Сирски що бригади изхаби да го срине това село. Резултат – руснаците пак там, украиското пушечно месо – утилизирано. Караме нататък. Работино – Вербовое.

Посоката на главния удар на Големия юруш. Там се е образувало чувалче и руснаците нещо правят по фланговете. Какво правят? Пробват да превърнат чувалчето в котелче. Може да се наложи да се отстъпва към Орехов.

И тогава простичък въпрос: За чий … (на мястото на точките пишете каквото пожелаете) заминаха 3 корпуса пушечно месо при Големия юруш? Как беше класиката – имали бол пушечно месо, утилизирали го. Напоследък и снарядите посвършиха, та руската артилерия си стреля, а отговор няма и няма.

А може би има украински успехи при Угледар? Цъ и там няма. И там руснаците се движат бавно напред, без да бързат и минимизирайки загубите си. По на юг какво става? А-а-а-а, там ще форсираме Днепър, плацдарми имаме в калта на левия бряг. В която кал прекрасно затъва бронираната техника и следва бу-у-ум-шака-лак – артилерията стреля па неподвижни цели.

Познайте какво остава от неподвижните цели. Перверзните руснаци не бързат да ликвидират плацдарма – там имаме утилизирано украинско пушечно месо от 1000 човека от началото на месеца. Туй, убити, за тежко ранените не говорим.

Всъщност, отдавна не съм ви прогнозирал какви ще загубите по фронтовете. Ето (специално за генерал дьо Гьол и маршал фон Шадраван, сметките на Витанов)- очаквани украински загуби за ноември 2023 г.

Безвъзвратни загуби в жива сила – 24 000.

Танкове – 60

Бронирани машини – 350

Автомобили – 550

Артилерийски системи – 280

Безпилотни летателни апарати – 1050

Половин корпус, откъдето и а го гледате. Руски загуби ще кажете? Поне 2 пъти по-малки. Ама понеже руснаците настъпвали, загубите им трябвало да бъдат 4 пъти по-големи от украинските, бауц, бауц, такованка. Тъй, ли? И при подавляващи артилерийски и въздушно преъзходство пак ли е така? Я пак да си помислите.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 471 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 573 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

573 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 9-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Браво! Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне. А това води и до яденье и пиенье по Коледа и Нова година и безпроблеми празници. Както виждате – можело значи. Доста съм ходил по света и знам

Закон на Витанов: Българският народ никак не е прост, но е много доверчив. Просто трябва да набие шута на байгаьовците и крякащите юрдеци. И ще се оправи.

Народе, бий им шута, където ги свариш. И ще видиш как ще почнеш да се оправяш.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *