Ето каква е стратегическата цел за прехвърлянето на ЧВК „Вагнер“ в Беларус

Свят

Появата на територията на Беларус на подразделения на частната военна компания „Вагнер“ ще позволи да се нанесе решителен удар по Украйна.

 

След като генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви началото на разполагането на първите дивизии на ЧВК „Вагнер“ в Беларус, се появи информация, че евентуално, руски изтребители могат да бъдат използвани за решителен удар по Украйна, пишат чуждестранни агенции. Това е една от вероятностите, които не дават мира на Киев и неговите западни спонсори.

Друг, доста тревожна последица от появата на ЧВК „Вагнер“ в Беларус е отклоняването на част от почти 100 000-та армия на въоръжените сили на Украйна в друга посока, но с ограничени сили „Вагнер“ е малко вероятно да атакува района на Киев.

Само че вагнеровци могат да направят нещо много по страшно за ВСУ. Могат да нанесат смъртоносен удар на Киев като отрежат северозападната част на Украйна от Полша, и по този начин блокират доставките на западни оръжия за ВСУ.

Като се има предвид теренът в северозападната част на Украйна, става очевидно, че въоръжените сили на Украйна няма да могат да използват тежка военна техника тук, докато ЧВК „Вагнер“ са по-скоро предназначени за щурмови битки.

Блокирането на доставките на оръжие за Украйна сериозно ще подкопае способността на въоръжените сили на Украйна да водят бойни действия.

Официалната причина за присъствието на ЧВК „Вагнер“ в Беларус, обаче, не се разкрива, но Пригожин, на последно място, обяви предстоящото появяване на бойци на „Вагнер“ на фронта.

Tagged

8 thoughts on “Ето каква е стратегическата цел за прехвърлянето на ЧВК „Вагнер“ в Беларус

  1. „Вероятно“, „възможно е“, „може да се предположи“… Пропутинистка статия, отразяваща въжделенията на автора. А не може ли да се предположи, че ЧВК ще насочи удара си към Москва. На сметката от последния поход на формированието са 6 летателни средства и куп нереализирани претенции за смяна на военното ръководство. Дори пригожин е по-наясно от автора на това „умопомрачително“ публицистично творение, че посегнаха на една суверенна държава, стъпвайки на куп лъжи и дезинформация.

    1. Украйна е толкова суверенна, колкото и България. Решенията за Украйна не се вземат в страната, а някъде доста далеч.
      И защо ли Зеленски не беше посрещнат радушно от украинците в България???

    2. Мокрите ти мечти скоро няма да изсъхнат. Вагнер блокират полските мераци за нова врлика Полша. За това са там.
      Стягай куфарите и си избирай колесник за евакуация.

    3. Само че си сбъркал държавата не е Русия, а САЩ нападат суверенни държави, странно защо тях не критикувате. Русия даже много изчака, само за това е виновна. Много хора изтрадаха заради това забавяне.

  2. Не ги мислете вагнеровци и руснаци!!!Като ви гледсм по-ви е страх за усраинците,тях мислете повече,защото им се вижда края!!!

  3. Украйна е изкуствено уродливо русофобско творение на Уолстрийт чрез слугите Ленин и Троцки – т.нар. „световна пролетарска революция“ имаше за цел Отродяването на всеки народ. СССР успя само донякъде. ЕС и САЩ плюс ЮК (Обединеното кралство) сега с все сили се напъват да ни изтрият Родовата памет и да я заменят с Изкуствен интелект. Русия всъщност спасява цялото човечество от тези сатани ….но трябваше доста по-рано да покаже че има и юмрук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *