Проф. Витанов: Украинският юруш запецна, а към Борисов няма да има милост

България отблизо

„Българската политика си я гледате. Точно както ви беше прогнозирано: Все повече даймио-господари от различен калибър вадят мечовете и изкарват каквито армии имат на бойното поле.

 

Виждате, че са много и броят им трябва да намалее. Трябва да остане един. И той ще управлява„, това заяви математикът проф. Николай Витанов.

„Вчера в играта влязоха и даймио-господарите от службите. Както и очаквах, жълтопаветната армия пак бе изкарана на паветата. Отбелязваме мимоходом, че това стана след като един човек ходи в чужбина и се върна.

Даймио-господарят Борисов има голям клан. Той доста се е търкалял по татамитата и няма да се изненада от следващите ми думи. А те са – наведат ли го веднъж, свършено е с него. Милост няма да има, трябва да остане само един даймио-господар.

Ако се наведе – няма да е той. Предатели в клана му, както винаги, ще се намерят. И кланът ще бъде разпарчетосан.

Защо така? Помните, че отдавна ви писах, че Борисов ще може да събере гласовете за експертно правителство. Друг е въпросът дали ще го направи.

Поради някакви причини, които няма да коментирам сега (онова за кравата и козичката съм ви го писал поне стотина пъти) той реши да се хване да играе със смъртните си врагове. И те се опитват да го наведат.

Което и следва да се очаква – все пак, накрая трябва да остане само един даймио-господар. Значи – или те, или той.

Не съм казал обаче, че някоя от тези две страни ще остане последна. Туй е една схватка по пътя към финала. Изобщо нищо не съм казал по въпроса, кой ще остане последен.

Гледаме. Най-ми е весело, че познах за жълтопаветното раздвижване. Пльос шкембето на павето – май ще има да го гледаме това до несвяст.

Точката от лекцията ми за аматьор-фактчекерчетата още я помните нали – накарай зомбясалия електорат да върши глупости, за да няма време да мисли как си го зомбясал. Чакаме още действия в тази посока.

Те жълтите павета какво ли не са видели. Ако можеха да говорят щяха да напишат „Българската глупост“ и тази книга ще е баят по-дебела от „Война и мир“.

Отиваме към войната

Тя си върви според прогнозите. Днес е ден 20 от Големият юруш.

Юрушът е запецнал. Според разчетите за първия месец на юруша, украинската армия трябва да е заела 240 квадратни километра. Нищо такова няма. Напротив, този, който настъпва, са руснаците.

Очакват се жестоки боеве по линията Константиновка – Краматорк. Загубите на украинската армия растат по план. Знаете прогнозата ми – 30 000 безвъзвратни загуби за първия месец на юруша, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронираи машини.

Загубите си вървят според предвижданията. Даже загубите в техника се преизпълняват.

Големият юруш запецна и трябва запекът да бъде отпецнат с конценриран удар на 15-на бригади на малка площ. Ракетите си валят върху Украйна,. Ако слушаме украинската пропаганда, трялва да се чудим какви са тия ракети, щото руските отдавна свършиха.

Чакаме засилване на сраженията около Донецк – в Мариинка и Авдеевка. Чакаме засилване на сраженията в Запорожка област.

Този Голям юруш трябва да почва най-накрая, че доде юни месец. Тоест от пролетен юруш си стана летен юруш. Нееднократно ви напомням за ситуацията преди 80 години. При Курската дъга германците планирали атака за април, а тя почнала през юни. Резултатът ви е известен.

Юрдеците ще се спука да крякат, как тъй съм наричал това нещо юруш. Терминология, юрдечета ваи, терминология. Контранастъпление – когато имаш превъзходство в артилерия и авиация. Юруш – когато нямаш.

Е какво е това, нещо, дето го чакаме тогава и е запецнало. Юруш – няма украинско превъзходство в артилерия и авиация. Вие спете спокойно – от време на време и юрушите са успешни.

Този обаче е в състояние на масивен запек. Скоро ще стане един месец, откак е почнал и една трета от юрушната групировка ще замине точно според прогнозите.

Чакаме концентрирания удар на 15-на бригади върху малка плащ. Иначе ше замине и втория месец, а с него ще замине и още една трета от юрушната групировка.

Отдавна съм ви прогнозирал тримесечен юруш. Прогнозата за третия месец няма да ви я напомням. Чакаме да мине интересният юни месец, който започва утре.

Караме нататък

И тъй юрдечета мои крякащи – Карл фон Клаузевиц (ден 20)

Аз не смятам, пише Клаузевиц, че държавата, защитаваща интересите на друга държава, го прави със същия устрем, с които защитава собствените си интереси.

Обикновено се изпраща спомагателна армия в ограничен размер. Ако тази армия претърпи неудача, съюзникът смята, че работата е свършена до някаква степен и се старае да излезе от ситуацията с най-малка загуба на сили и средства. Обикновено, пише Клаузевиц, спомагателната армия има свое командване, зависещо само от собственото правителство, което и поставя цели, често водещи до нерешителни и неподходящи действия.

Това е сухата теория за днес. Да я приложим към войната.

Според Клаузевиц, нормално е, държавите, които защитават интересите на Украйна, да не го правят със същия устрем с който защитават собствените си интереси. То се и вижда.

Украйна е на системи и това е в интерес на НАТО, ЕС и САЩ. Но нищо повече. Не й се дават ядрени оръжия например, не и се дават самолети, от другото – колкото да крепи обстановката, докато има пушечно месо.

Интересно е, какво ни казва Клаузевиц за случая, когато пушечното месо свърши. Той говори за спомагателна армия, която може да претърпи неудача. Въпрос за юрдеци, фелдмаршал-магарета и жълтопаветни шкембелии – щом вероятността е голяма, спомагателната армия да претърпи неудача, вследствие на това, че интересите на командващите я страни не са същите, като интересите на Украйна, ще ще дирим ние в тази спомагателна армия?

Че Клаузевиц директно ни казва, че в този случай ще тръгне поток от ковчези на български войничета. Затова, следвайки Клаузевиц, Витанов ви казва – червената линия е изпращане на български войничета за пушечно месоБългарски войничета нямат работа в тая война.

Нали четете, какво пише Клаузевиц – след неудачата, ще трябва да се стараем да излезем от ситуацията с най-малка загуба на сили и средства. Казано на български език – магаренцето ще то наритат, и ако само го наритат, ще трябва да е доволно. Помните закона на Витанов, че докато си малко магаренце, нямаш работа между атовете.

Продължаваме възстановяването на коментарите. Днес продължаваме

с първата от рубриките

Политологията –(Ден 138)

Конфликтите могат и да се управляват (Айде, бе, ще кажете, такова животно като управление на конфликта по нашите земи няма). Е, време е да го въведем.

Нали гледате например как управлявам конфликта с моите юрдечета. Пуснал съм ги да крякат на воля и да ровят калта с човки. Като се уморят, си ги подбутвам, че работа ми вършат.

Но какво ни казва теорията за управлението на конфликта (това ще има да го чепкаме някой и друг ден). Теорията казва, че тъй като без конфликти не може, барем трябва да се създават правила на играта, които да въведат ред в динамиката на политическия процес и да водят до конструктивно решаване на политическите конфликти.

К-о-о-о-о? Ред в динамиката на политическия процес и конструктивно решаване на политическите конфликти? Не-е-е-е! На Ганя му дай да пльоска шкембето по павето. Друго не му трябва. А какво е това другото, дето не му трябва на Ганя?

1. Институции за водене на преговори. Абе какви преговори? Навеждаме бат Бойко и толкоз. Един даймио-господар по-малко.

2. Съгласие между страните за това, какво трябва да е решението на конфликта. Вика вчера Томислав Дончев – абе, не става така. Но, кат ми пееш Пенке ле, кой ли те чува?

3. Традиции за мирно решаване на конфликти в съответната страна. К-о-о-о-о? Не-е-е-е!

4. Равни права между страните за решаване на конфликтната ситуация. Кви равни права, бе! Важното е да наведем бат Бойко.

5. Личностни особености на участниците в конфликта и особености на национално етническата и културната среда, в която с случва конфликта. Я по-добре тук да не пиша нищо, а. За домашно си напишете сами 10 реда по въпроса

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *