събота, април 27, 2024
Начало > Свят > Проф. Витанов: Украйна се разпада и ще бъде изцяло под доминацията на Москва

Проф. Витанов: Украйна се разпада и ще бъде изцяло под доминацията на Москва

Свят

Математикът проф. Николай Витанов направи своя ежедневен анализ за политическите събития у нас и войната за 10 октомври 2023 г. „Както сме се разбрали – един месец Збигнев Бжежински. А кво ни казва той днес?“, попита проф. Витанов.

 

„Збигнев Бжежински (ден 28)

…… Американските политици трябва да се изправят пред факта, че Украйна е на ръба на катастрофата: икономиката е в свободно падане, докато Крим е на ръба на подклаждана от Русия етническа експлозия. Или кризата може да бъде използвана за насърчаване на разпадането или за реинтеграцията на Украйна в по-широка рамка, доминирана от Москва.

Спешно и от съществено значение е Съединените щати да убедят украинското правителство – чрез обещанието за значителна икономическа помощ – да приеме дълго отлагани и крайно необходими икономически реформи. В същото време американските политически гаранции за независимостта и териториалната цялост на Украйна трябва да бъдат дадени……….

Така-а-а-а, доста интересно, нали така. Украйна е на ръба на катастрофата. Е, Украйна смело прекрачи ръба и вече е в катастрофата. Разпадане и реинтеграция в рамка, доминирана от Москва. Нали това ни казва Бжежински. Това е и на път да стане.

Значителна икономическа помощ, гаранции за независимост и териториална цялост – видяхме и помощта и гаранциите. Празни приказки. Населението на Украйна трябва да бъде избито и изгонено, украинската инфраструктура трябва да бъде разрушена, за да не стане Русия веднага империя, след като отхапе голямо парче от Украйна.

Ако остане нещо от Украйна, то трябва така да бъде набълбукано със заеми, че да ги плаща 200 години напред. Източна Украйна – за Русия, 3 синджира роби – за щатите. Всеки ще си вземе своето. А, да и един обайващ пинчерус булгарикус за аромат.

Така, да караме нататък.

Българската политика и племето от продажници.

Продажничеството си върви. Миньорите си блокират магистралите. Миньорите вече са продадени. Профсъюзните лидери се овайкаха, че са подписали споразумението с правителството и толкоз. И те са в кюпа.

Парламента гласува да ви се вдигнат неколкократно сметките за ток. Като ви изкарат на „свободния пазар“, демек като вкарат още посредници между вас и производителя на електроенергия, та да могат и тези посредници да поодерат някоя кожа от гърба ви. Никакъв капитализъм не е това, това си е чист грабеж.

Как не са се сетили още, че трябва фирми да ви включват и изключват лампите и електроуредите. Тъй, де свободен пазар трябва да има, не може вие монополно у вас сами да си включвате лампите. Разбира се, тез фирмички и те такси ще ви наложат, ама какво да правим – пазарна икономика, конкуренция между фирмичките трябва да има, коя ще смъкне повече кожи от гърба ви.

„Невидимата ръка“ на пазара граби населението. А какво друго да очакваш от инсталирано племе от продажници? А, да-а-а-а, да хариже, демек да приватизира каквото е останало от държавната енергетика. Ало-о-о-у, саръкалдаръм ташларъ юрдек будали, къде спите бе? Има още държавни дружества в енергетиката.

Но да оставим българския цирк и Кукленото шоу и да отидем към войните.

Реват ли, шадраван балък серсем юрдеците? Реват. Един се цепи, че и той можел да напише, какво съм щял да кажа.

Шадраван балък серсем юрдече, цаката е да го кажеш преди мен, а не да юрдечиш след мен. Нали знаем вица. Етапите, през които минават шадраван балък серсем юрдеците са 3

Етап 1: Кря-кря-я-я-я, Витанов говори глупости, ха-ха-ха-а-а-а, кря-я-я-я-я!

Етап 2: Кря-я-я-я-я, това дето го говори Витанов, няма да стане, кря-я-я-я-я, няма да стане!

Етап 3: Кря-я-я-я-я, амчи то, това дето го говори Витанов и аз можех д аго кажа , кря-я-я-я, нищо особено не е казал Витанов и аз моех да ви кажа каквото той каза, кря-я-я-я-я!

Така. Сега по същество. Днес е ден 4-ти от войната в Израел и Палестина. Какво ви писах в самото начало. Израелската армия се нуждае от 10-на дни за да изтласка Хамас от израелска територия.

Останали са 2 области на съпротива на Хамас по-дълбоко в израелска територия, останалото е покрай границата на Газа. Очакванията са до края на седмицата Хамас да е изтласкан от израелска територия. Силите са неравни, иранската армия е далече, израелската армия има преимущество.

Какво друго ви писах. Всичко ще гори. Гледате ли какво става в Газа? Между другото, руснаците могат да направят същото в Украйна, но не искат.

Обратно към Газа. Шансовете за спиране на бойните действия след изтласкване на Хамас от израелска територия намаляват. Твърде по-вероятно е навлизане на израелската армия в газа за създаване на буферна зона, предпазваща израелската територия от нови нападения.

Очакват се доста разрушения и на самия град Газа. Има и малка вероятност израелската армия да тръгне да го щурмува, но това си е дълга и ресурсоемка операция, съпроводена с много цивилни жертви и загуби от страна на израелската армия.

По-вероятно е да не се стигне чак до атака за превземане на града. Виж, масивният обстрел няма да му се размине.

Войната в Украйна

Оставяме настрана самохвалството на украинците за военните им успехи. Гледаме реално на нещата.

Месомелачките работят. Руската армия се активизира около Донецк, при Авдеевка и Мариинка. Мариинка е почти превзета, украинската армия контролира няколко блока на края на градчето.

Украинската армия бе принудена да прехвърли 4 бригади за да спира настъплението на руснаците около Купянск и това влоши нещата на юг за украинската армия. Доста украински бригади са сковани в месомелачката при Работино и Вербовое и по-средата – Авдеевка и Мариинка, остана дупка, която руснаците атакуват. Украинските надежди са, че тежко фортифицираната Авдеевка ще издържи. Да видим.

Краят на годината наближава, проблемите с пушечното месо и със западната помощ се засилват, както ви бе и прогнозирано. Иначе си чакаме – Големия пробив и превземането на Токмак – ден 12-ти от чакането. Като ви питат колко струва украинската пропаганда, питайте насреща – превзеха ли вече Токмак? Ей толкова струва.

Бългаските бауцари? Пинчери, облайващи тиранозавъра. 100-те БТР-а няма да ги пратят преди изборите, че народа може да излезе да гласува масово. Какво беше

Пращай БТР-ите – министър изкряска

и Пеевски му начука канчето завчаска

Както казах в едно телевизионно студио – българската политика е пълна с титани, които са малко, ама съвсем малко по-малки от малкия пръст на Пеевски. Добре ли е това? Не, разбира се. Но, какво да се прави, това е положението.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 443 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а, юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 545 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 540 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 540 дни, юрдечета крякащи мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази.

Влизаме полека етапа на вълната, когато положението няма да може да бъде добре контролирано от здравните власти. Случаите надхвърлиха 500 на ден.

За разлика от други наблюдатели, които ви вещаят по 40 000 случая на ден през декември, аз ви казвам: спокойно. Случаите няма да растат с такива темпове.

Просто се пазете до средата на ноември, елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници.

Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Ето ви четвъртата страница от съдържанието на книгата ми за Япония. Тук започва обяснението защо съсловната аристокрация изпуска властта и идва 700-годишното военно управление чрез шогунатите.

В Камакура има една голяма статуя на Буда, която е куха. Може да влезете вътре и да останете насаме със себе си. Това правели шогуните Минамото и шикените Ходжо, преди да тръгнат на поход да подкъсят с една глава противниците си.

Ето за този Буда става въпрос. А кой е европеецът на снимката? Сетете се, де!

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *