Проф. Витанов: Щом върнахте тракторите, ще продължат да ви лъжат, а ето какво ще стане с украинското зърно и цяла Украйна

България отблизо

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за политиката и войната към днешна дата. 

Ето какво написа математикът в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

Кратка информация за политиката и войната за 21 септември 2023 г.

Юрдеците не спират да реват срещу Витанов и Бжежински. Що така, юрдечета мои? Щото Бжежински много ясно ви казва, на какви куки шараносвате и защо крякате от болка. Гледайте сега, днес ще има два цитата, единият за Франция, а другият – за САЩ

Збигнев Бжежински (ден 17)

…Има елемент на измамна мания в силната привързаност на френския политически елит с идеята, че Франция все още е световна сила…

….Американският народ трябва да се замисли сериозно върху своето определение за смисъла на добрия живот, че хедонистичното, материалистично общество с високи нива на потребление, нарастващо социално неравенство не е общество, което може да бъде част от решението на световните проблеми…

Бжежински не само мие очите на невежите, той може да накара и слепите да прогледнат. Виждате, каква е инстинската американска гледна точка относно това, дали Франция все още е световна сила. Пиша ви го заради събитията, които стават по Африка – новото бойно поле на световните сили САЩ, Китай и Русия.

Виждате и критиката на Бжежински към американското общество. Усеща човека, че това общество върви към дълбока криза и това ще намали възможността м да решава световните проблеми.

Идва Витанов и казва – по интелигентна национална политика ни трябва тука. Чети Бжежински. Какво има насреща? Камъните падат, падат от небето. Пинчерите лаят, лаят из полето. Юрдеците крякат, крякат из локвето. Така си живеем ние.

Караме нататък.

Българската политиката

Кукленото шоу!

Текуща теория – формиращо се племе от продажници с наведени вектори с върхове, орящи земята, ви представя ежедневно Куклено шоу, за да не забелязвате как ви продава и реализира чужди интереси.

Сценка намер 1 – украинското зърно. Овъртолване това е точната дума. Правителството подписа меморандум с „терористите“, с които уж нямаше да преговаря. Кажете ми сега, не е ли това Кукленото шоу? „Терористите“ горките се радват на хартийката, като Чембърлейн на Мюнхенските споразумения през 1938 г.

Гледайте сега, чембърлейновчета милички. След около месец, като минат изборите и украинското жито и слънчоглед и всичко друго ще рукне да се внася. Няма значение, че проверките по Европа показват ниско качество. Специално за вас, качеството ще е високо и никакви проблеми няма да има. Тъй ще ви уверяват. Лапайте голата кука. Тя е специално за вас.

Помнете – племето от продажници се създава, за да продава националните интереси, а не да ги защитава. Като върнете тракторите в изходна точка, пак ще започнат да ви продават.

Сценка номер 2 – мечтите на българския юрдек – Народния театър открива сезона с пиеса, в която се съди руското ръководство. Ама верно ли бе? Верно ли така мечтаете? Имаше едно време едно парче наречено „Тухла в стената“ И там на едно място се пееше : „Крейзи….“ – послушайте тая част.

И ще се нареди публиката и ще гледа Кукленото шоу в Народния театър. Комплекса на слабия – да съди, да съди на ужким силния. Силния не може да го съдиш. Не можете да съдите нито Русия, нито САЩ. Те ще ви съдят. По интелигентна политика трябва тук, казва Витанов. Те подскачат и се радват на сценките, дето изобразяват съденето на руското ръководство в Народния театър. Какво беше – крейзи-и-и-и….

Хайде стига за това. Гледай народе Кукленото шоу и им се радвай. Те и за артисти не стават, но това е друг въпрос. Специално са селектирани.

Войната

Всичко си върви според прогнозите. Промени няма.

Теорията тук я знаете. Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от Украйна.

Хайде днес малко да сменим темата тук и да видим какво ни казва диалектиката, че ще стане след войната. Оставяме настрана мечтите как Украйна щяла да спечели войната и тъй нататък. Тия мечти оставяме на юрдечетата, дето вече ги набълбукват да гарантират заеми за Украйна и да плащат лихви по тях.

Хващаме реалистичния сценарий – Украйна губи войната и голямо парче от територията й заминава.

1. Обявява се велика победа. От Украйна остана нещо! С цената на милиони жертви и осакатени и с цената на разрушена икономика, не дадохме на руската мечка а ни изяде! Тя пък руската мечка умряла да изяжда територия, на която има петнайсетина милиона насъскани срещу нея и озлобени от загубата на войната хора.

2. Почваме да се въртим по диалектическата спирала. Народът няма да обича тия, дето го използваха за пушечно месо и временно, на украинската политическа сцена ще се появят по-умерени политици, които ще се сблъскат с невъзможна задача – от оная индустриализираната Украйна от съветските времена няма да е останало нищо. Пари за възстановяване в огромни количества никой няма да налива.

Украйна ще е в положението на разрушена държава, която може да разчита на селското стопанство. Дитирамбите за светло бъдеще няма да хващат дикиш. Населението ще почне да бяга в чужбина.

3. Движим нататък по деаликтическата спирала. След като стане ясно, че умерените политици не ще доведат реки от пари и планини от благоденствие, те ще бъдат изместени от реваншистите – тия същите, дето ще загубят войната. Тяхното мото ще е просто – давай пари и оръжия, да вземем реванш срещу Русия.

Енергия за поддържане на тая злоба има за година – две. Обаче Западът няма да дава ни оръжия, ни пари – още една война може да докара руската граница до Полша. Украйна става горещ картоф. Населението продължава да бяга от страната.

4. Нататък по диалектическата спирала. След година две, реваншистите падат от власт. Идват такива, дето търсят държава – спонсор. И на кого му трябва оная мощна индустриализирана Украйна от съветските времена? На Русия? Може би, но това е е куза пердута – такава Украйна не й трябва вече на Русия. На САЩ и Европа? И на тях не им трябва – конкурент пред вратата.

САЩ е Европа ще затънат дълбоко в проблеми след кая на войната. Китай? Цъ-ъ-ъ, Китай си има други цели, за него Африка е по-важна. Япония? Ами, ами, забравете. Значи – провал на търсачите на държавата – спонсор. Народът продължава да бяга от държавата.

5. Напред по диалектическата спирала. Последен валс – реваншисти 2 – трябва да се оправяме със собствени сили и да мразим руснаците, че да дойде някой долар и евро от чужбина да ни подкрепя. Индустрията замина, караме на селско стопанство – може и да се намели някой балък да ни купува зърното обогатено с обеднен уран.

Украйна се връща далеч назад в развитието си. Доходите са ниски, трябва да се плащат огромни заеми. Населението бяга от страната.

Стига ли? Хайде стига, а. Помислете си върху това, какво ще става с Украйна след войната. И като гарантираме заеми, кой ли ще ги плаща? Да, да, зна-а-ам – следва мятане по голите куки и крякане срещу Витанов от шадраваните и локвите.

Мисли с главата си, казва Витанов, не се лови на голи куки и вместо да крякаш, вземи прочети Бжежински. Говори Витанов и обре знае, какво ще стане. А ще стане следното:

Кряка юрдекът, а на небето

слънцето спряло сърдито пече.

Пинчер облайва мечка в полето

а голата кука все по-силно влече.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 424 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 526 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – тя си се надига, но засега опасност няма. Все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност – по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Прогнозата за септември я знаете – до края на месеца не се очаква да се случи нищо обезпокоително. Докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Просто внимавайте повечко и си вършете работата.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *