Проф. Георги Рачев каза как се предава коронавируса, влияе ли му времето и кога ще свърши пандемията!

България отблизо

Бюджетът е един за всички и прибързани решения не са правилни, както с взимането от едно съсловие и даването на друго.

По-богатите хора няма да имат спешна нужда от средствата за децата и те биха могли да се дадат на по-нуждаещи се. Не трябва да се оставят и тези, които пълнят бюджета.

Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия.

„В края на краищата бюджетът никога не стига. Той трябва да се обмисли добре. Не трябва да се оставят и тези, които изкарват пари, защото те пълнят касичката“, подчерта проф. Рачев.

На въпрос как времето ще се отрази на настъпването на COVID-19, проф Рачев заяви: „Убеден съм, че този вирус се предава при интимен контакт. Не е задължително при секс, а при близък контакт“.

„Откакто тръгна тази пандемия, аз следя лавината от информация, касаеща разпространението на вируса в естествената природа. Лъжа е, че вирусът умира от топлина. Той загива от ултравиолетовата радиация (слънчевата светлина). В дробовете ни е топло, влажно и топличко и вирусът се чувства прекрасно“, обясни той.

„Интересното е, че при първите 10 милиона заразени в света, смъртността беше 5%. Сега смъртността е паднала на 1,8%, докато заболеваемостта расте. Това са неща върху, които трябва да се помисли. Явно ще трябва всички да преминем през това и тогава пандемията ще свърши от само себе си“, заяви климатологът. „Някои са успели да го минат леко. Това означава, че организмът се бори с вируса“, обърна внимание проф. Рачев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *