Проф. Иво Христов: Пандемията показа свръх егоизма на големите държави в ЕС и докара пълзящи диктатури!

България отблизо
„Вирусът бе едно средство. Четирите зони – Европа, Китай, Русия и САЩ – са затворени, защото в момента това са военни лагери“.
„Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света. Служи им за легитимация, средства за оцеляване. Могат да се ликвидират много от тези буржоазни “глезотии” като свобода, права…“
Наблюдаваме само началото на такъв тип техники за управление на света. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа.

Това заяви в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов.

„Нямаше общ медицински протокол с общи правила. Европа просто раздаде едни пари за справяне с пандемията, което показва голяма егоистична битка на лобита, зад които стоят много пари“, смята още социологът.

 

По думите му, пандемията ще доведе до промяна в световния ред – от глобализация, ще се върнем към регионални блокове – Европа, Китай, Русия и САЩ.

 

„Пандемията се използва като средство за индуциране на преразпределението на света. Говори се за глобализация – свободно движение на хора, стоки, капитали. Към днешна дата такова нещо няма“, посочи още проф. Христов.

 

Социологът заяви – вирусът съществува обективно, но е повод за установяване на пълзящи диктатури.

 

„Затворена беше Европа със същия претекст. Ясно се очертаха големите национални егоизми на големите държави в ЕС. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа. Но да чувате нещо за бежанци? Натиск върху Европа? Това изчезна от информационното поле. Покрай този обективно съществуващ проблем, защото този вирус съществува, можем да кажем и друго – бяха тествани режими за справяне с такъв проблем“, допълни още Христов.

 

Социологът коментира и изходът от изборите в САЩ. Те бяха спечелени от демократа Джо Байдън, който трябва да встъпи в длъжност през януари.

 

„В САЩ COVID-19 свали Тръмп и назначи Байдън. Всички гласуваха срещу Тръмп, защото с този вирус бяха занулени икономическите успехи на Тръмп. Расовият проблем изчезна. Ясно е за какво става дума. Всеки регион по своему решава своите проблеми. Много неща могат да се случат във времето на преходния период. Онзи ден убиха бащата на иранската ядрена бомба. Следете какво се случва в Персийския залив и Иран. Много неща могат да се случат до януари, нека не бързаме“, коментира проф. Христов.

 

По думите му, демократът има негативен интерес към Русия и в нашия регион тепърва ще става горещо. Христов приветства и позицията на България по въпроса със Република Северна Македония и ветото за старт на преговори за членство в ЕС.

 

„Иска ми се позицията на нашето правителство за Република Северна Македония да продължи да е същата. Онова с Договора за добросъседство беше престъпление. Днешната Северна Македония съществува, благодарение на антибългаризма там. Ако го махнете, те престават да бъдат такива, каквито са. С ветото, което налагаме, пазим остатъчна България, а не някакви претенции“, посочи проф. Иво Христов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *