Проф. Коларова каза кога ще настъпи краят на това правителство и разкри най-големия му проблем!

България отблизо

Кабинетът „Петков“ има проблем с икономическата криза, а не с оръжията за Украйна. Това коментира политологът проф. Румяна Коларова, цитирана от „Фокус„.

„Има много свидетелства, че става дума за военни престъпления най-малкото, ако не престъпления срещу човечеството, които по някакъв начин предопределят първо оценката на тези действия, а второ, което е по-важно – военните цели на Русия отиват далеч отвъд Украйна.

Но още веднъж искам да подчертая, че реалните проблеми, които това правителство има, те са свързани не с тази закъсняла категорична позиция, а тя дава бих казала доста големи шансове на правителството да се стабилизира и да организира своите действия. Доколко това ще бъде реалност – ще видим. Но това, което искам да кажа – че реалната опасност пред коалицията е свързана с действията в сферата на икономиката„, посочи тя.

Рано или късно БСП ще напусне управлението, но това няма да се случи сега„, прогнозира проф. Коларова.

„При БСП това, което е факт, макар че не го наблюдавахме на последните избори миналата година, но реалната тенденция при БСП е, че винаги когато те са във властта, те губят, а когато са извън властта, много рязко и веднага печелят подкрепа. Така че според мен печелившата стратегия – БСП е достатъчно добре организирана партия, аз съм убедена, че ако приближат избори или въобще ако ситуацията стане нестабилна, БСП ще напусне коалицията преди правителството да падне, за да реализира и този плюс.

 

И освен това виждате, че линията, която БСП следва в рамките на това правителство, е една своеобразно вътрешна опозиция, в смисъл, те винаги много ясно и отчетливо разграничават своите приоритети, своите искания от тези на останалите партии членки на коалицията“, допълни Коларова.

Краят на това правителство ще настъпи когато имаме разкрита корупционна сделка„, смята политологът.

„Първата голяма корупционна сделка, в която управляващите бъдат уличени, ще сложи край на това управление – това е ясно. В смисъл, тези проблеми сме ги виждали и при други правителства, виждали сме ги и при СДС.

СДС дойде с обещанието, че ще сложи край на разграбването на държавата от БСП – в края на своя мандат беше обвинено точно в корупция.

НДСВ дойде с обещание, че ще сложи край на корупцията – в края на своя мандат беше обвинено в тежки кражби и злоупотреби с държавни средства.

По същия начин се случи и с ГЕРБ.

Но тук искам да подчертая, че имаше един съществен период от четири години между началото на управлението и повече и момента, в който обвиненията в корупция вече взеха връх“, допълни още проф. Румяна Коларова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *