Борисов изрева: Денков и сие надминаха всички по наглост. Това ли е промяната?

България отблизо

„Много от министрите не си вършат работата, а обикалят по партийните си структури. Ще се направи много добра оценка на министрите и досегашното управление“ –това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) по отношение на предстоящата ротация.

Свидетели сме в София на най-мащабното купуване на гласове, ако е вярно, че е имало подмяна на протоколи и прочие, това е чудовищно. Това е, което вие премълчавате, не знам защо.

 

Ако ГЕРБ беше направил това, щеше да е от сутрин до вечер новина. На всяка реклама пишеше, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Затова буксува Столичният общински съвет (СОС), защото има нещо нечисто и мръсно“, отсече той по повод драмите около избора на столичен кмет и случващото се в СОС.

Нито на мен, нито на Кирил Петков е любимото нещо това“, отговори още той на въпрос за подкрепата на ГЕРБ към т. нар. „сглобката“.

Той коментира и  скандала с Денков, че взел правителствения самолет да ходи до САЩ и да изхарчи четвърт милион само за гориво и хотели на антуража си.

„Казахме, че ще намалим държавните разходи и администрация. Сега гледам 30-40 човека са се нагласили да ходят командировка в САЩ. А на нас ни брояхте ядките в самолета“, припомни Борисов.

„Тагарев беше там преди пет дена и си дойде, сега пак е в делегацията“, възмути се той и допълни:

Тия разходки напред-назад, това е абсурд да продължава. Тази разходка за пет дни до Вашингтон с големия правителствен самолет…. нека ме убедят, че е необходимо“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *