Проф. Младен Григоров: Няма да има полза от ваксината срещу COVID-19, безсмислено е да я купуваме

България отблизо

Коронавирусът е изкуствено създаден, а за една година не сме мръднали в лечението му. Това заяви кардиологът проф. Младен Григоров.

,,В момента никой не воюва за територия, а за икономика, коронавирусът срива икономиките. 60 хил. научни статии за последните месеци – това говори за пълна безпомощност. В медицината всичко е свързано, когато имаш придружаващи заболявания, толкова по-големи са шансовете за летален изход, но както виждате, млади хора се разболяват и умират, има дихателна недостатъчност“, добави той.

По думите на кардиолога хората, които оздравяват, остават с хронични дихателни заболявания. Според него от ваксината полза няма, защото имунитет към COVID-19 има само за три месеца.

Бил съм военен лекар и сме учили за масовото поразяване по време на войни, това е една война с вируса, отбеляза проф. Григоров пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че хората със сериозни хронични заболявания спират да ходят в болниците от страх от коронавируса, а имат заболявания, които са в пъти по-опасни от него.

Под натиска мерките се разхлабиха много през лятото и ето ги последствията. Големият проблем обаче е в липсата на лекари и в липсата на реаниматори. Точно в интензивните отделения може да се пропука системата, защото за жалост реаниматорите са малко в държавата ни. Пациентите ще ги опазим, но персонала не виждам как, коментира кардиологът и добави, че строгите мерки за момента са най-доброто решение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *