В Русия лекуват коронавируса, не с антибиотици, а с истински лекарства! Затова смъртността им е най-ниска!

България отблизо

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че от октомври столицата значително ще разшири програмата за безплатно предоставяне на лекарства на пациенти с COVID-19.

Той написа за това в личния си блог, цитиран от РИА Новости.

По този начин, пациентите с коронавирус, които преминават медицински курс на лечение в домовете си, ще получат новите и много ефикасни антивирусни лекарства, предназначени точно за лечение на коронавирус, Арепливир и Коронавир. За да се предотвратят усложнения, ще бъдат предписвани антикоагуланти за предотвратяване на съсирването на кръвта и образуването на тромби: дабигатран етексилат, ривароксабан и апиксабан.

„Също така, амбулаторните пациенти, които не са в болница, но са диагностицирани с пневмония, ще получават безплатно пулсоксиметри по преценка на лекаря. Тези устройства ви позволяват незабавно да видите какво е нивото на насищане на кръвта с кислород, а това е ключов показател за оценка на състоянието при COVID-19“, добави Собянин.

Освен това Москва ще разшири списъка на задължителните тестове, каза кметът. По-специално, всички пациенти с диагноза коронавирус и хората в риск ще бъдат тествани едновременно и за грип.

Собянин подчерта, че всички лекарства и медицински изделия вече са закупени в достатъчни количества. Той също така отбеляза, че според експертите, всичко това ще подобри качеството на лечението у дома, така че пациентите да се върнат към нормалния живот много по-бързо.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *