Проф. Станислав Станилов атакува: Няма руски шпионаж, има предизборна пушилка! А Решетников е най-големият българофил!

България отблизо

Депутатът от „Атака“ проф. Станислав Станилов е готов да отиде и да свидетелства по разследването „Русофили“ и очаква това да стане.

Това заяви проф. Станилов пред Българската национална телевизия, коментирайки атаката срещу русофилите в България.

Станилов обвърза категорично разкритията и разследването с провеждането на местните избори в страната на 27 октомври. Ако разследването беше обявено извън предизборното време, според Станилов това би било една голяма спекулация. „Какъв руски шпионаж може да има. За какво ги обвиняваме, например Малофеев – в това, че е богат“, попита реторично Станислав Станилов и допълни: „Защо не извадят колко западни фондации наливат пари в култура, в изложби и концерти?“ В най-лошия случай за дейността им, това може да се определи като търговия с влияние. Затова проф. Станилов смята, че обвиненията са несъстоятелни. Депутатът заяви, че геополитическата ориентация на страната се промяна според волята на народа, останалото би било по насилствен начин – нещо, което не личи по никакъв начин в обвиненията.

Проф. Станилов разказа и за приятелството си с Леонид Решетников. То датира от 70-те години на миналия век, когато двамата са учили заедно в Русия. Всеки път, когато депутатът от партия „Атака“ проф. Станилов, посещава Русия, той непременно се свързва с Леонид Решетников. Лично и по приятелска линия. „Ако той е шпионин, как така свободно се разхожда в България“, попита отново Станилов и заяви, че има много митове и се правят непрекъснато спекулации, например че Решетников се е срещал с Доган.

Леонид Решетников е най-големият българофил в Русия, но в момента е един пенсиониран генерал отсече Станислав Станилов.

По материали на Нюз бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *