Путин попари Киев: Сблъсъкът с неонацисткия режим в Украйна беше неизбежен!

Свят

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“.

 

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с историци и представители на традиционните религии на Русия по повод десетата годишнина от възстановяването на Руското историческо и Руското военноисторическо общество, съобщава ТАСС.

Говорейки за конфликта в Украйна, Путин посочи, че днешното противопоставяне всъщност е в рамките на един народ. „Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация“, подчерта Путин.

„Западът прекрои съзнанието на милиони хора в Украйна, наложи им псевдоценности, опитвайки се по този начин да подпали фитила на разпадането на Русия. Буквално пред очите на едно поколение Украйна се превърна от просперираща република в диктатура и жесток антируски инструмент на западните режими. Сегашната ситуация беше самоубийствена за народа на тази страна и смъртоносна за Руската федерация“, заяви Владимир Путин.

„Сблъсъкът на Русия с неонацисткия режим, възникнал на територията на Украйна, беше неизбежен. И ако през февруари не бяха предприети съответните действия от наша страна, всичко щеше да е същото, само че от по-лоша позиция за нас“, продължи руският президент.

Русия винаги се е отнасяла топло към народа на Украйна, така се отнася и сега, въпреки днешната трагична конфронтация, подчерта Путин. „Също така е трудно и болезнено, че един народ всъщност се бори помежду си. Всъщност конфронтацията протича в рамките на един народ. Точно както беше след катаклизмите от 1917 г. Хората отново бяха изправени“. В същото време „Бандеровското ръководство мисли“ само „главно за парите, които са скрити в западните банки“.

В същото време Путин нарече глупости твърденията, които се чуват в Европа, че Украйна е освободила европейските страни от нацизма по време на Втората световна война поради присъствието на Червената армия на украинските фронтове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *