Проф. Витанов: Украинската армия ще загуби, защото няма капацитет!

България отблизо

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 4 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:

Българската политика си я гледате. Франкенщайн е събрал частите с навиране между ритащите се атове и се мъчи да съшие нещо, което да изкара зимата. Особен ентусиазъм от частите няма. Връщането на хартиената бюлетина ще върне ищаха на мнозинството за избори, защото те там ще се представят по-добре.

 

Тъй, че шансовете на Франкенщайн да съшие нещо ще намалеят ако се приеме връщане на хартиена бюлетина и си продължаваме със служебно правителство до март. Иначе дилемата пред който се хване да управлява не е ядеш или гориш, като при рекламата на оная вафла, а по скоро е: ядеш, ама гориш.

Верния път е: печелиш изборите напролет с хартиена бюлетина, печелиш общинските избори и се качваш на белия кон вместо на Слейпнир. Кой беше Слейпнир, бе Витанов. А, де да знам, мърморя си на себе си.

Сега за войната.

Сун Дзъ каза: От методическа гледна точка във военното дело са налице следните показатели:

измерения, количества, изчисления, съпоставки, победа

Измеренията произтичат от Земята; количествата — от измеренията; изчисленията — от количествата; съпоставките — от изчисленията; и победата — от съпоставките.

Я гледай ти, Сун Дзъ казвал нещо и за ролята на математиката във военно дело. А-а-а-а, разбрахме те, Витанов, защо си му фен. Но да видим какво ни казва тук. Измеренията произтичат от Земята – тоест, оценявай капацитета на воюващите. Количествата произтичат от измеренията – реалната наличност идва от капацитета.

Изчисленията са на основата на реалните количества. На основата на изчисленията идват съпоставките и може да се разбере къде ще е победата. Ето ви го, юрдечета мои, Сун Дзъ ви показва ролята на математиката във военното дело.

Така, готови сме за трите изречения за днес

Изречение номер 1: НАТО се опитва да компенсира по-малкия украински капацитет, но количествата не са достатъчни, поради което, изчисленията показват, че скоро украинската армия отново ще загуби инициативата и ще трябва да хвърли в бой последния си резервен корпус, формиращ се покрай Киев – това са 4 дивизии срещу 30 нови дивизии на руснаците, а изречението няма да го завърша, че ще има много рев.

Изречение номер 2: До възобновяването на подробните коментари остават 7 дни

Изречение номер 3: Долу цензурата. Да живее свободата на словото.

Така добре ли е? Знаете – информационната поле ви е отстъпено за още 7 дни. Бийте моето едно изречение със смислени анализи. Имате 7 дни да смажете моите анализи, а аз полека ви показвам, че Сун Дзъ е ценял математиката. Без математика няма да ми смажете анализите, имате 7 дни да се научите да я използвате за анализ на военното дело. След 7 дни – връщат се подробните анализи.

Тъй, че действайте докато Витанов пише само по 1 изречение на ден. Работната хипотеза я знаете – не можете нищо друго, освен да окряквате това, което казва Витанов. И когато Витанов ви сви кранчето до едно изречение на ден, няма за какво да се хванете. Това е следствие от по-общия закон на Витанов:

Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Нататък по нашите си теми

Политологията –(Ден 43) караме нататък с практиката на тоталитарния политически режим.

Тоталитарния режим се закрепва в хорските глави чрез тоталитарна идеология, обосноваващата правото му да се разпорежда. Тая идеология трябва да е единствена и задължителна. Затова калпавите пропагандатори могат да руинират тоталитарния режим и в тази подсистема на тоталитарния режим не бива да се допускат нито калпазани, нито калинки ( амо често се допускат и това подяжда основите на тоталитарната власт).

Към мощната пропаганда се добавя и монопол върху информацията. Цензура, цензура значи това, юрдечета мои. Вътрешната политика на тоталитарния режим се основава на насилие, че даже и на терор. Обществото се милитаризира. И така. Хайде стига за тоталитарния режим, от утре ще почнем да нищим авторитарния режим – голямото море между тоталитаризма и демокрацията.

Авторитарните режими може да се най-разнообразни по настройка на политическата система и политическия режим. Мислите си вие, че живеете в демокрация, а то било една фасада такава, зад която се криел фин авторитаризъм. Къде това, бе, Витанов? Ей, не се научихте – в Дания, бе, в Дания. Там са гнилите неща. Но за това – утре

Следват мисли от софийския сумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден осми)

… Демонът на неконтролируемостта е независим от демона на свръхнаселеността, защото неконтролируемост може да възникне и без свръхнаселеност…

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Ще предскажем стабилните процеси и ще контролираме нестабилните – и това е цитат от един голям специалист. Сложен е съвсем началото на книжката, за да покаже на читателя каква е ролята на добрия анализатор на данни (докато юрдечета, не виждащи даже и до върха на човката си, му пишат рецензии колко е глупав и грозен, щото друго не могат). При стабилните процеси нямате внезапни и резки изменения.

Такива процеси се прогнозират добре. При нестабилните процеси не е така. При тях имаме възможност за резки изменения и предсказуемостта зависи от стабилността на хомеостазиса на системата по отношение на тези изменения. Излизането на процес извън контрол се означава като отвързване на демона на нестабилността. По отношение на динамиката на световното население този демон отдавна е отвързан.

Което води до увеличаване на критичните хуманитарни ситуации по света – какво се чудите, насреща на меченцата и свещичките по бденията на Запад стои демон, който не слага меченца по тротоарите, а действа, проливайки кръв. Такъв с меченца и свещички няма да го спрете.

Поредицата от събития ви я описах вече – отвързвате демона на свръхнаселеността, той отвързва демо на на неконтролируемостта. И тоя последния са захваща да отвързва другите демони. Като почва от най-неприятния – демона на глада. Защо е неприятен, ще ви опиша утре.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *