Путин постави две задачи: Разгром на антируските сили в Украйна и възстановяване на Лунната програма!

Свят

Сблъсъкът с антируските сили на територията на Украйна е бил неизбежен, това е било само въпрос на време.

Тази теза разви руският президент Владимир Путин по време на срещата му с руските космонавти на космодрума в Амурска област, където е заедно с беларуския държавен глава Александър Лукашенко, предава ТАСС.

„Очевидно е, че нямахме друг избор. Това е правилната стъпка“, каза Путин, цитиран от беларуската агенция БЕЛТА.

Няма никакви съмнения, че целите и задачите на операцията в Украйна ще бъдат изпълнени, защото са благородни, е заявил още руският президент, цитиран от РИА „Новости“, ТАСС и БЕЛТА.

„Днес нашите офицери участват в специална военна операция в Донбас, в Украйна. Оказват помощ на народните републики в Донбас. Действат мъжествено, грамотно, ефективно и резултатно, като използват съвременни видове оръжие с уникални, несравними характеристики“, каза руският президент, съобщава ТАСС.

Путин, който бе придружаван и от шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин, съобщи още, че Русия планира да възобнови своята Лунна програма. По думите му става въпрос за изстрелване на апарат, наречен „Луна-25“.

РФ ще продължи да осъществява всички свои планове в космическата сфера и няма да се откаже от проектите си, независимо от санкциите, заяви още той.

Путин поръча на Роскосмос в скоро време да организира и полет на беларуски космонавт на руски космически кораб.

След като разгледаха ракетната площадка на космодрума и се срещнаха с руските космонавти, двамата с Лукашенко се оттеглиха за разговор на четири очи, за да обсъдят войната в Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *