Независима социологическа агенция разкри: Избухна огромно одобрение за президента Владимир Путин!

Свят

Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната е нараснало с 12 пункта от февруари до март и вече е 83%. Това съобщи вчера на сайта си социологическият център „Левада“, информира онлайн изданието „Красная весна“.

Данните за януари за рейтинга на руския президент са били 69 на сто одобрение през януари и 71% – през февруари, пише още БТА.

Расте и одобрението за основните държавни институции в Русия. Премиерът Михаил Мишустин бележи покачване от 60 на 71 процента за един месец, а одобрението за действията на правителството расте от 55 на 70 процента, на губернаторите – от 62 на 69 процента, на Държавната дума – от 47 на 59 процента.

Подкрепата за партията на властта „Единна Русия“ е нараснала на 39%, която би взела 54% от гласовете, ако днес в Русия се проведат избори. Допреди месец данните на политическата сила на президента сочеха с 10 на сто по-ниско доверие. Процентите за Комунистическата партия на Руската федерация пък са паднали до 11 на сто.

Допитването е осъществено от 24 до 30 март. Анкетирани са 1632 пълнолетни лица в цяла Русия.

„Левада е може би единствената независима социологическа агенция в Русия“, коментира в профила си във Фейсбук финансистът и бивш депутат от БСП Георги Кадиев. „Ако санкциите наистина имат за цел да ядосат руснаците и да ги обърнат срещу Путин, очевидно (засега поне) не успяват“, коментира политикът, като показа и таблицата с данните.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *