ПЪЛЕН КРАХ: Тръмп каза кой КОНТРОЛИРА „великата“ страна САЩ! Фактите ШОКИРАТ!

Свят

Президентът на САЩ поръча на Пентагона, да изготви доклад за това, в кои критично важни за националната сигурност на Америка области, доминира Китай.

Резултатът, получен наскоро, се оказа зашеметяващ и плашещ за САЩ.

Докладът на американското военно ведомство в размер от 140 страници показа, цитиран от news.bg, че Китай доминира в ключови за военно-промишления комплекс сектори като добива на изключително редки метали, които се ползват за изработка на високотехнологични оръжия и оръжейни системи. И много често Китай е единственият доставчик на химикали които са нужни в специалната военна промишленост, за направата на различни видове боеприпаси, крилати ракети и ракетни системи.

Нещо повече. Щатите са изоставащи и в технологиите на бъдещето, като разработката и приложението на изкуствения интелект, роботиката, нанотехнологиите и квантовите изследвания.

Докладът признава, че освен от Китай, Съединените щати са зависими и от Германия, и Япония.

И какво се получава на практика?

Щатите отдавна гълтат праха на Русия в космическата сфера и овладяването на Космоса. Затова, каквито и санкции да измислят за Руската федерация, янките непрекъснато се натискат да си сътрудничат със славянския Колос в областта на космическите полети и изследвания.

Да не говорим, че същото се получава и при въоръженията. Руските оръжия нямат аналози в света. И затова янките се принуждават да правят всичко възможно, за да откраднат по нещичко оттук-оттам. Но само с кражби, военна промишленост и армия не се подържат.

Сега става ясно също, че „тази велика страна“ зависи напълно и от Китай. И то в най-чувствителните сфери като военната промишленост и технологиите на бъдещето.

„Великата“ американска страна зависи и от Германия, и Япония. С други думи, прехвалената и уж „непобедима“ армия на САЩ, ще се срути за броени дни, ако някои разгорещени глави от Капитолия, внезапно решат да пренебрегнат здравия разум и да тръгнат на война. Защото САЩ не могат да воюват нито срещу Русия, нито срещу Китай, нито срещу Индия.

Безсилни са пред тези страни по простата причина, че Руската федерация им продаде част от най-новото си въоръжение. А именно мощните зенитно-ракетни комплекси С-400.

Да не говорим, че те вече не могат да воюват дори с Иран, Северна Корея и Турция. И Сирия вече не им е по силите. Защото там пък е Русия.

Е какво му остава на някогашния мощен „повелител на света“, освен да се тупа по гърдите и да въвежда безполезни санкции. Които, на всичко отгоре засягат не толкова Русия или Китай, или Иран, колкото най-близките съюзници на САЩ.

И се получава парадоксалната ситуация, че докато се мъчат да унищожат Русия и Китай, янките съсипват своите съюзници и „приятели“.

Сега вече, дори най-бесните „кучета на войната“, измежду американските политици, са принудени да признаят, че партньорството с Русия няма алтернатива.

Защото войната с Руската федерация ще се превърне в Армагедон за САЩ и целия Запад.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “ПЪЛЕН КРАХ: Тръмп каза кой КОНТРОЛИРА „великата“ страна САЩ! Фактите ШОКИРАТ!

  1. Най-големият проблем на Щатите е, че нямат концепция за бъдещето – не могат да преодолеят потребителските си ценности, които единствено осмислят живота им! Показателен е „черният им петък“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *