Пълен назад: Ето защо страните от НАТО започнаха да отказват оръжия на Украйна! Ще се смаете!

Свят

Военният експерт Виктор Баранец оцени отказа на Гърция и други страни да дават повече от своето оръжие на Украйна .

Министерството на отбраната на Гърция обяви отказа от нови доставки на оръжия за Украйна, обяснявайки това със заплахата от отслабване на собствената си сигурност.

Пенсионираният полковник, военен наблюдател от Русия Виктор Баранец обясни защо страните от НАТО започнаха да повдигат въпроса за отказ на нови оръжейни доставки за Киев и какво заплашва Запада, ако Украйна продължи да събира оръжия.

Известно е, че не само гръцките власти са отказали да доставят оръжие, синдикатите в пристанищата на Гърция отказват да товарят оръжие и не пускат камиони. Според Баранец поведението на Атина може да се нарече „гръцката болест на НАТО“, а и други страни от Алианса демонстрират подобно поведение.

„Това движение набира скорост, ако се съди по информацията, която получаваме от столиците на европейските държави. В същата Полша, балтийските държави и Франция се повдига въпросът за прекомерната военна подкрепа за Украйна. Политици и генерали говорят за спиране. Те не разбират защо страните от ЕС, по команда на САЩ, трябва да се разоръжат, да дадат оръжие на украинските войски и да останат без нищо,“ казва военният експерт пред People’s News, цитиран от руски медии.

Баранец отбеляза, че Гърция, макар и да не е значима страна в НАТО, винаги се е опитвала да докаже, че има независима линия и не се страхува от „големия слон“. Политиците в Гърция също знаят, че подобна позиция се възприема положително в Москва. Експертът смята, че по примера на Гърция, и други страни от военния блок започнаха да разбират, че доставката на оръжия за Украйна в такива количества може да има големи негативни последици, тъй като Киев се превръща в „барутен погреб на Европа“ и е наситен и с леки, и с тежки оръжия.

„Но когато всичкото оръжие в Украйна избухне и се окаже не в ръцете на когото трябва, ехото от тази експлозия, може да накара очилата в Белия дом да потреперят“, разказва Баранец.

По-рано стана известно, че САЩ възнамеряват да предоставят на Украйна военна помощ в размер на 750 милиона долара, включително доставка на гаубици. Но страните от НАТО вече не са сигурни дали това оръжие няма да се обърне срещу тях, защото в Украйна може да попадне в ръцете на престъпници, или още по-лошо – на терористи.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Пълен назад: Ето защо страните от НАТО започнаха да отказват оръжия на Украйна! Ще се смаете!

  1. Или най-лошо – в ръцете на руснаците! И ако ги зачаткат с него, дупе да им е яко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *