Пълен резил! Вижте къде се скри Борисов за Деня на храбростта!

България отблизо

Министър-председателят Бойко Борисов участва тази сутрин в литургията и в литийното шествие за  Гергьовден в манастира „Св. вмч. Георги Зограф” в Атон.

Това съобщават придворните МУ сайтове, като гарнират обилно материала си със снимки от Височайшата визита.

И отбелязват, че бил там по покана на игумена Амвросий.

Това е чудесно, но в България се чества Деня на храбростта! Деня на българската армия! И за един премиер е по-важно, даже задължително да уважи тази дата на площада в София, вместо в Гърция.

Само че Борисов не може да свири втора цигулка. Не може да се примири, че празникът ще мине под патронажа на президента, тъй като той е върховен главнокомандващ. Радев застана достойно на церемонията по освещаването на бойните знамена, а после ще води парада.  Достоен генерал, достоен главнокомандващ!

По тази причина премиерът заби чак в Атон на гости на Амвросий и помъкна със себе си най-верните си хора. Той никога не може да бъде ВТОРИ!

Същото се случи и на Трети март, когато президентът изнасяше реч на Шипка, а премиерът се беше покрил и не уважи Националния празник на страната!

Как да тълкуваме абдикирането му точно в тези дни?

Толкова ли не може да приеме, че над него има някой и това е Президентът? Толкова ли мрази Радев, че не може да застане на един връх, или на един площад с него?

Дори да го мрази, защо не уважава народа, празниците и светините му, та се е забил чак в Атон?

Част от българите се запитаха защо Борисов бяга от исторически събития, които изискват присъствието на Президента.

А отговорът е прост.

Егото на премиера ни е много по-силно от длъжността, която изпълнява.

Той не може да е втори. Винаги трябва да е ПРЪВ.

А човек с подобно его, човек, който оставя народа си на празниците и се покрива, човек, който не признава и не спазва йерархията няма как да е премиер и обединител на нацията.

Той е колос на глинени крака, които се подгъват винаги, когато не е пръв.

Жалко, че подобна личност, която не може да се пребори с егото си и Аз-ът си, ни управлява вече десет години!

Пръв е народът, второ е спазването на правилата, трето дипломацията, четвърто уважението към хората и чак след това цупенето, което ако си силен, не бива да го показваш.

Честит празник, българи!

И този пък ще го изкараме без премиер!

Да живее България!

Tagged

9 thoughts on “Пълен резил! Вижте къде се скри Борисов за Деня на храбростта!

  1. Над всичкото отгоре е и неблагодарен. Та нали точно Президентът му връчи мандат за съставяне на правителство! Въпреки че още по време на предизборната борба за президент, по команда на Борисав и Цвъки, гербаджиите сипеха огън и жупел по адрес на г-н Румен Радев. И продължават в същия дух, дори и извън България, да злепоставят Президента и президентската институция.

  2. Дребната душица, намираща се с дребното човече не може да понесе превъзходството. Отворете Большая советская енциклопедия и вижте има ли една лоша дума за маршалите на Хитлер Гудериан, Манщайн, Ромел, Паулус и др., нанесли много злини и жертви на руснаците. Великите винаги почитат противостоящия им. Нищожните искат да ги считат за величия и се стремят да унижават. Всички и особено величавите. Измисления генерал не желае да признае кадровия генерал, когото народът постави на генералисимуско място в държавата!

  3. АКО СИ МИСЛИ ЧЕ ТАКА ЩЕ УНИЖИ РАДЕВ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ !ТОЙ СЕ ГЪНЕ КАТО ЧЕРВЕЙ НА СУХО !ТАКА ТОЙ ГО ИЗДИГА НА ПИЕДИСТАЛ !НАПРЕД Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НАРОДА Е С ВАС !ЧРЕЗ ЕДИНСТВО КЪМ ПРОГРЕС !

    1. Честит празник със закъснение! Отговорът се съдържа в заглавието на статията: „за Деня на ХРАБРОСТТА“ Едва ли нашият „мил“ премиер знае смисълът на тази дума!? На дребните душици,изкачили се до заветния връх им е необходим фон,за да се чувстват значими,Радев прилича ли на фон!?

  4. Борисов,не уважава Българската конституция,зсщото той е от Еврейско потекло,истинското име на Борисов,е Барух Барах ,с Еврейско потекло,народа ни трябва да знае истината ,кой ни командва в БГ.

  5. Бе хора защо търсите под вола теле; днес е Гергьовден. Наричайте го още както си искате – ден на овчаря и пастиря, както по Живково време, ден на храростна, армията или професионален празник на ветеринарите, празникът си е Гергьовден. И се празнува преди всичко в храма с молитва, a извън него с със стремеж да подражаваме на вярата и мъжеството на светеца. А маловажните неща като печени агънца, софри, здравец и именници са после, като допълнение. Та аз като представител на една друга част от народа да питам – къде се изпокриха повечето българи, та ги нямаше на църква? Нормално ли ви изглежда, че повечето хора не празнуват св. Георги, а Гошовците и Герганите? Празнуване на храброст, откъсната от носителя, празнуваме се един друг, забравяйки чие име носим и на кого трябва да подражаваме. Тук няма спор кое е първо – кокошката или яйцето; кой е причината и кое е вторично наслагвано следствие.И питащите имат ли отговор на въпроса – какво аджеба може да прави човек на престолния празник на един манастир? И ако нямат, по-добре да научат, вместо да се излагат с глупави въпроси.

  6. Обнадежден съм от новината, че г-н Борисов почита празника на Св. Великомъченик Георги Победоносец в едно чисто и свято място, призоваващо към мир и катарзис, в обкръжението на братя християни.
    Надявам се и той да се смири, да придобие мъдрост и да въздигне морала си, за пример на хората около него.
    За премиера, президента, всички управляващи и техните семейства да се помолим на нашия Господ Иисус Христос да даде здраве и спасение, мъдрост и благословение чрез застъпничеството на Св. Георги и всички светии!
    Честит празник!

  7. аз съм най големия страхльо,казвали са ми го и друг път ,затова станах пожарникар, я има огън ,я няма,пъзльо съм си ,не ставам за нищо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *